Έντυπη Έκδοση

Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Κι όμως, υπάρχει ελπίς. Κόντρα στην αποκρουστική εικόνα της βίας που γεννάει ο στυγνός οπαδισμός και η αρρωστημένη νοοτροπία των λίγων για την με κάθε μέσο, θεμιτό κι αθέμιτο, κατάκτηση της νίκης, μια δέσμη φωτός ξεπήδησε από την άκρη του τούνελ. Η Ελλάδα που αντιστέκεται στην ποδοσφαιροκρατία και τον χουλιγκανισμό είναι εδώ.

Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης με το τρόπαιο στα χέρια Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης με το τρόπαιο στα χέρια Το βροντοφώναξε στο Μιλάνο ο μικρός το δέμας, αλλά με ψυχή λιονταριού Βλάσης Μάρας, κατακτώντας το τέταρτο στην καριέρα του χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μονόζυγο. Το κατόρθωμά του δεν έχει προηγούμενο. Είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη και δικαιούται να καμαρώνει γι' αυτό. Το επικρότησε μια ομάδα νεαρών κοριτσιών από τη Βουλιαγμένη, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Καπ στην υδατοσφαίριση στο μακρινό Κίρισι της Ρωσίας, 250 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη, κάμπτοντας 11-9 την αντίσταση της βασίλισσας Οριζόντε Κατάνια, που είναι πολυνίκης της διοργάνωσης (το έχει πάρει οκτώ φορές στο παρελθόν).

Ο Ηρακλής στον τελικό του φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πράγα (έχασε 3-1 από την Τρεντίνο) έδειξε ότι ελληνικός αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Συνεπής σε αρχές και οράματα, πλούσιος σε εμπειρίες, καθιερώνεται ως σταθερή αξία στο ευρωπαϊκό βόλεϊ, δημιουργώντας παράδοση.

Η γιορτή του βόλεϊ, τέλος, στην ολυμπιακή εγκατάσταση του τάε κβον ντο στο Φάληρο, ήταν ένα μάθημα προς όλους.

Ο Βλάσης Μάρας ξανά πρωταθλητής Ευρώπης Ο Βλάσης Μάρας ξανά πρωταθλητής Ευρώπης Αποδείχτηκε πως όταν υπάρχει πραγματική βούληση, οι επαγγελματίες «φανατικοί» του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μπορούν κάλλιστα να μείνουν εκτός νυμφώνος. Οταν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία των αρμόδιων φορέων, οι «παλικαράδες» εξοστρακίζονται και μένουν στη γωνία. Δεν τα σπάνε, όπως στην Πάτρα...

Η αρχή έγινε, το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Απομένει πλέον να το λάβει και ο παραλήπτης, η αθλητική ηγεσία και η πολιτεία. Ας λειτουργήσουν επιτέλους οι θεσμοί και ας εφαρμοστούν οι τόσοι πολλοί και ιδιαζόντως αυστηροί νόμοι. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βόλεϊ
Γυμναστική
Αθλήματα υγρού στίβου
Για το ίδιο θέμα
Υπόκλιση στη νέα «βασίλισσα»
Συλλέκτης ... χρυσών μεταλλίων ο Μάρας
Δεύτερος αλλά περήφανος ο Ηρακλής