Έντυπη Έκδοση

Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Δ. ΤΟΜΑΡΑ ΣΤΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Στο αρχείο και... γρήγορα

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του δημοσιογράφου Δημήτρη Τομαρά μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αρη. Ο συνάδελφος έκανε καταγγελία που διαβιβάστηκε στην ΕΠΟ, μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, αλλά οι Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και Παναγιώτης Καρράς, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να καλέσουν τον δημοσιογράφο που ξυλοκοπήθηκε ή κάποιον μάρτυρα, έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Ασχετοι με το ποδόσφαιρο οι εισαγγελείς που όρισε η ΕΠΟ Ασχετοι με το ποδόσφαιρο οι εισαγγελείς που όρισε η ΕΠΟ «Ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΠΟ, καθώς οι ίδιοι φαίνεται πως δεν παρακολουθούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Δεν έχουν δόλο, αλλά δεν ξέρουν το αντικείμενο», δηλώνει στην «Ε» ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος προσθέτει: «Προσωπικά πιστεύω ότι επίτηδες ορίστηκαν δύο διοικητικοί δικαστές, που δεν γνωρίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν αμφισβητείται η εντιμότητά τους, αλλά θεωρώ πως δεν κάνουν για το ρόλο που τους ανατέθηκε. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ρατσιστική επίθεση σε έναν ποδοσφαιριστή, τον Ντόε του Απόλλωνα στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών, και να μην ασκούν διώξεις για να διερευνηθεί η υπόθεση». Αναφερόμενος στο θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο Παναγόπουλος υποστηρίζει: «Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μία... πατέντα της ΕΠΟ! Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Στην Ομοσπονδία άλλοτε επικαλούνται τη FIFA και άλλοτε τους νόμους του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ολα τα δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας παράγουν αποφάσεις χωρίς νομική ισχύ, γιατί οι συνθέσεις τους είναι παράνομες».

«Δεν αξίζει»

Η «Ε» επικοινώνησε και με τον πρώην αθλητικό εισαγγγελέα Ανδρέα Φάκο, ο οποίος έχει ρίξει... μαύρη πέτρα πίσω του: «Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανένας με την ΕΠΟ. Μας φέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο (αντικαταστάθηκε και ο αναπληρωτής του κ. Φάκου, ο Μανώλης Αντωνακάκης).

»Στη θέση μας έβαλαν δύο δικαστικούς, που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, αφού είναι διοικητικοί. Είναι σαν να πηγαίνει ένας αθλητικός συντάκτης να αναλάβει πόστο στη NASA. Αν ήξερα πώς λειτουργούσε η αθλητική Δικαιοσύνη, δεν θα δεχόμουν τη θέση. Εμείς κάναμε το καλύτερο, αλλά στην ΕΠΟ δεν ήθελαν να γίνεται σοβαρή δουλειά».

Οι Πετρόπουλος, Καρράς θα μπορούσαν να ασκήσουν διώξεις και δεν το έκαναν στις ακόλουθες περιπτώσεις:

* Στο παιχνίδι ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, οπαδός χαστούκισε τον Χάρη Μαυρία, αλλά δεν ασκήθηκε δίωξη. Η κρητική ΠΑΕ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με χρηματικό πρόστιμο ύψους 9.200 ευρώ.

* Στη λήξη του αγώνα Αρης - Ατρόμητος έγιναν σοβαρά επεισόδια, αλλά οι εισαγγελείς δεν ασχολήθηκαν με τα γεγονότα. Σε πρώτο βαθμό οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική αποκλεισμό της έδρας τους.

* Ο αγώνας Κυπέλλου της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό διεκόπη, αλλά στους Πατρινούς δεν ασκήθηκε δίωξη.

Οι εισαγγελείς άσκησαν διώξεις σε άλλες περιπτώσεις, που απορρίφθηκαν όμως, κι αυτό είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία λειτουργούν:

* Στην 9η αγωνιστική εις βάρος του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

* Στη 10η αγωνιστική εις βάρος της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αθλητική βία
Αθλητική Δικαιοσύνη
ΕΠΟ