Ηλεκτρονική Έκδοση

Δολοφονία ποδοσφαιριστή στη Νιγηρία

Τραγωδία στη Νιγηρία, με τον αρχηγό της Μπαγέλσα Γιουνάιτεντ, Αντέλ Ταντόρ, να δολοφονείται λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας. Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της αστυνομίας, ο παίκτης οδηγούσε προς το σπίτι του, όταν του επιτέθηκαν ένοπλοι ληστές για να του πάρουν το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, όταν προσπάθησε να ξεφύγει.

Η Μπαγέλσα Γιουνάιτεντ είχε μόλις κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο, μετά από την ισοπαλία 2-2 με τη Γουάρι Γουλβς. Οι παίκτες της ομάδας πανηγύριζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ο Ταντόρ πήρε το αυτοκίνητό του για να πάει σπίτι. Ωστόσο, τότε ήρθε η μοιραία συνάντηση με τους ληστές, μία συνάντηση που του στέρησε τη ζωή.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Βίκτορ Μπαριμπότε, δήλωσε: “Είναι οδυνηρό να χάνουμε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή την μέρα που έπρεπε να γιορτάζουμε”.

Η Μπαγέλσα είναι μία περιοχή της Νιγηρίας, που μαστίζεται από την εγκληματικότητα, με συνεχείς επιθέσεις και απαγωγές από παραστρατιωτικές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από πέντε βδομάδες , άλλοι δύο παίκτες της ομάδας είχαν δολοφονηθεί.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νιγηρία
Ποδόσφαιρο