Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού για τις μετεγγραφές της Ρεάλ

O πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Ροντρίγκεθ Θαπατέρο χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ που θα δαπανήσει θα δαπανήσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τη μετεγγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. «Δεν ξέρω αν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσω για τις μετεγγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτά τα ποσά φαίνονται υπερβολικά σε μένα», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Cuatro».

Τα τεράστια ποσά που ξοδεύει φέτος η Ρεάλ έχουν σοκάρει την ισπανική κοινωνία, δεδομένης της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, συν το ότι η ανεργία πλησιάζει το 20%, ενώ πολλοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι «ταλανίζονται» από υπερβολικά χρέη.

Μιμούμενος την υπουργό Οικονομίας, Έλενα Σαλγκάδο, ο Θαπατέρο απηύθυνε έκκληση στις τράπεζες, οι οποίες δανείζουν τον Πέρεθ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για τις μετεγγραφές του, να επεκτείνουν την πίστωση στις εταιρείες, οι οποίες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διαπραγματευθούν δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Όμως, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά ανίσχυρη να παρέμβει στον τρόπο λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς. 

«Δεν μπορούμε πάντα να εκφράζουμε παράπονα σε μια οικονομία με μια ελεύθερη αγορά, όταν υπάρχει κάτι που δεν μας αρέσει, και υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν», συμπλήρωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα. Και κατέληξε: «Θα ήταν κακό για την κυβέρνηση να παρέμβει και να πει σε μια τράπεζα "αυτή η πίστωση ναι και αυτή η πίστωση όχι". Πρέπει να είναι ο ιδιωτικός τομέας, αυτός που παίρνει το ρίσκο».

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ο Πέρεθ χαρακτηρίζει, με σημερινές δηλώσεις του, αδαείς και παραπλανημένους όσους χαρακτηρίζουν ανήθικες τις μετεγγραφικές δαπάνες της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ισχυρίζεται πως η επένδυση στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κακά και σε άλλους θα αποσβεστεί από μόνη της, καθώς θα δημιουργήσει νέα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων, την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, διαφημίσεις και μάρκετινγκ.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανικό ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο