Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρωτιά από Τσιάβου-Γιαζιτζίδου, δεύτερος ο Πολύμερος

Χρυσό και ασημένιο στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν το Σάββατο οι αδερφοί Γκουντούλα, η ελληνική κωπηλασία ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά σήμερα στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Χρυσό μετάλλιο πήραν στο Πόζναν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Ασημένιο μετάλλιο ο Βασίλης Πολύμερος, για να ολοκληρωθεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Για τα κορίτσια, το χρυσό στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών είναι μια τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι ήταν μόλις η τρίτη φορά που αγωνίζονταν μαζί. Η Τσιάβου και η Γιαζιτζίδου έδειξαν ότι διαθέτουν την κατάλληλη χημεία και από την εκκίνηση, αλλά ειδικότερα μετά τα πρώτα πεντακόσια μέτρα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στις αντιπάλους τους ανεβάζοντας συνεχώς τον ρυθμό τους για να τερματίσουν πρώτες με χρόνο 6:51.46, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Πολωνέζες Μαγκνταλένα Κέμνιτζ και Ανιέζκα Ρέντς (6:56.65), αλλά και τις Έστερ Γκούντσελ και Σόφι Χόσκινγκ (6:56.67) από τη Μεγάλη Βρετανία. 

«Δεν ρίξαμε καθόλου τον ρυθμό, ενώ μας βοήθησε και ο καιρός, αλλά και από γεγονός ότι δεν κουραστήκαμε πολύ από το κύμα στο πρώτο xιλιόμετρο και είχαμε δυνάμεις στη συνέχεια όταν και ο στίβος ήταν πιο δύσκολος. Για μας δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μόλις η τρίτη κούρσα που κάναμε και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά" δήλωσε η Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Η 20χρονη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Τσεχία με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, τόνισε από την πλευρά της: "Δεν το περιμέναμε αλλά το θέλαμε πολύ. Όταν έμαθα ότι θα είμαι μαζί με την Αλεξάνδρα, χάρηκα γιατί μου δινόταν να δοκιμάσω σε ένα Ολυμπιακό αγώνισμα. Οι συνθήκες ανάμεσά μας είναι πολύ καλές. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία…»

        Ο Πολύμερος

Ο Βασίλης Πολύμερος απέδειξε και σ’ αυτή τη διοργάνωση ότι είναι αθλητής για μεγάλες διοργανώσεις και μετάλλια. Κατέκτησε το ασημένιο στο σκιφ ελαφρων βαρών με χρόνο 6:52.33 πίσω από τον Νεοζηλανδό Ντάνκαν Γκραντ (6:50.78), που διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Δανία και τον Μαντς Ρασμούσεν (6:56.25).

«Δεν ήταν η καλύτερή μου κούρσα. Βέβαια, ένα ασημένιο μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά έχω συνηθίσει να βρίσκομαι πάντα κοντά στους αντιπάλους μου και μένοντας πίσω έδωσα το δικαίωμα στον Γκραντ να πάρει και ένα ψυχολογικό προβάδισμα. Και στα τελευταία μέτρα, όταν άρχισα να ανεβάζω, είχα ένα βύθισμα του κουπιού με αποτέλεσμα να χάσω τον ρυθμό μου και να μείνω πίσω στα τελευταία μέτρα. Σε λίγες ημέρες είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εκεί δεν θα αγωνιστώ στο μονό αφού δεν υπάρχει στο πρόγραμμα. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε με ποιον θα κατέβω στο διπλό» 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας