9

Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ Vodafone

Η Vodafone, με το μήνυμα «Το ‘ρίξα στην ανακύκλωση», εφαρμόζει από τον Ιούνιο του 2003 πανελλαδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ. Από το Νοέμβριο του 2005, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλέον και ανακύκλωση οικιακών μπαταριών.

 

Που μπορείτε να ανακυκλώσετε τις παλιές σας συσκευές

Σήμερα το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Vodafone εφαρμόζεται σε όλα τα καταστήματα και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Vodafone έχει επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, τοποθετώντας 400 επιπλέον κάδους συλλογής σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, ενώ πάνω από 180 κάδοι ανακύκλωσης, έχουν τοποθετηθεί, μέχρι σήμερα, στις εγκαταστάσεις 135 εταιρικών πελατών της εταιρείας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της Vodafone με αθλητικούς συλλόγους, πανεπιστημιακά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η εταιρεία έχει τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις τους, κάδους συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ. Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες τα σημεία συλλογής της Vodafone αριθμούν περίπου 1.000 σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, η Vodafone έχει προωθήσει για ανακύκλωση περισσότερα από 205.000 προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πάνω από 22 τόνους οικιακών μπαταριών.

 

Γιατί να ανακυκλώσουμε τις παλιές συσκευές

Μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας αποτελείται από υλικά όπως πλαστικό και μέταλλα, ενώ η μπαταρία της μπορεί να περιέχει στοιχεία όπως νικέλιο και κάδμιο, τα οποία, αν απορριφθούν, επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και κατά συνέπεια το περιβάλλον. Μετά τη συγκέντρωση του υλικού, τις άχρηστες συσκευές, μπαταρίες και αξεσουάρ παραλαμβάνει από τη Vodafone, εξουσιοδοτημένος από το κράτος φορέας, ο οποίος κατέχει και την ευθύνη, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση, αποσυναρμολόγηση και περαιτέρω χρήση των υλικών για την παραγωγή άλλων αντικειμένων.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ