Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρυτάνεις: Παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία η Κων/να Κούνεβα

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο

Περιορισμό της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της φετινής επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, στις 17 Νοεμβρίου, σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην καθιερωμένη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Στη σύσκεψη έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη δήλωση της ενάντια στη βία.  "Αυτοί που απεργάζονται τέτοιες μεθόδους" δήλωσε ο πρύτανης, "ας ακούσουν αυτή τη δυστυχισμένη γυναίκα", ενώ τόνισε ότι "η μνήμη του Πολυτενείου θα εορταστεί, όπως της αρμόζει".

"Η εξιχνίαση της υπόθεσης Κούνεβα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου και της αστυνομίας", σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφερόμενος στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου υπογράμμισε ότι η παρουσία της ΕΛΑΣ θα είναι διακριτική, ενώ υπήρξε συμφωνία με τους πρυτάνεις για τη διασφάλιση ενός ειρηνικού εορτασμού. 

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουντζούρης σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πλευρά της πανεπιστημιακής κοινότητας και πρόσθεσε με νόημα πως ''δεν θα χρειαστεί η αστυνομία".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Εκπαίδευση
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Για το ίδιο θέμα
Εδωσαν σπίτι στην Κούνεβα