Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενισχύονται οι περιπολίες στα σύνορα

Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μεταναστών υποσχέθηκε ο Σπ. Βούγιας

Δημιουργείται νέος χώρος υποδοχής στη Λέσβο

Τη Διεύθυνση Αλοδαπών επισκέφθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, προκειμένου να δει ο ίδιος από κοντά τους χώρους κράτησης των αλλοδαπών. Στόχος του υπουργείου, όπως ανέφερε, ο κ. Βούγιας είναι η αποσυμφόρηση των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Ο Σπ. Βούγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα κρατητήρια, σχετικά με την έκλειψη φαινομένων  βίας και κακομεταχείρησης, εμφανίστηκε όμως προβληματισμένος για το μεγάλο αριθμό, πάνω από τον επιτρεπόμενο, των λαθρομεταναστών που συγκεντρώνονται σε αυτά.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός σημείωσε ότι το Κέντρο Κράτησης στην Παγανή της Λέσβου θα επαναλειτουργήσει εφόσον βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Αμυνας, στη Μυτιλήνη βρέθηκε νέος χώρος υποδοχής μεταναστών, ο οποίος προορίζονταν για κατοικίες αξιωματικών.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι θα ενισχυθούν οι περιπολίες σε στεριά και θάλασσα, με στόχο να εντοπίζονται οι διακινητές και να τιμωρούνται αυστηρά. Όπως διευκρίνισε ο κ. Βούγιας  για τα προβλήματα της παράνομης διακίνησης μεταναστών έχει ενημερωθεί η ΕΕ και θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση με την Τουρκία , προκειμένου τα κέντρα υποδοχής να είναι στη γείτονα χώρα και όχι στην Ελλάδα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Μετανάστες και πρόσφυγες