Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε άνοδο η οικονομία της Ιαπωνίας

Συνεχίζεται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η αναπτυξιακή πορεία της ιαπωνικής οικονομίας, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα και επιβεβαιώνουν ότι η χώρα εξέρχεται από την μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε έπειτα από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η ιαπωνική οικονομία συνέχισε την αναπτυξιακή πορεία της και για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2009.

Συγκεκριμένα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% εν σχέσει προς το προηγούμενο και κατά 4,8% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Η αύξηση αυτή, δύο φορές μεγαλύτερη από την μέση πρόγνωση είναι η σημαντικότερη κατά τους τελευταίους 30 μήνες.

Όσον αφορά στις καθαρές εξαγωγές, αυτές αυξήθηκαν κατά 3,4% εν σχέσει προς το προηγούμενο τρίμηνο, ευνοημένες από τα σχέδια ανάκαμψης που έθεσαν σε εφαρμογή οι ξένες κυβερνήσεις, και κατά βάσιν οδήγησαν σε αύξηση της ζήτησης ιαπωνικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, χάρις στα μέτρα στήριξης της ιαπωνικής κυβέρνησης, η οικιακή κατανάλωση αυξήθηκε στο 0,7%, ενώ οι κεφαλαιακές επενδύσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,6%, τονίζει η ιαπωνική κυβέρνηση.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική