Ηλεκτρονική Έκδοση

Δ. Δασκαλόπουλος: «Τέλειωσαν δανεικά και ψέματα»

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Γιέργκελν Τούμαν.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρέπει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις με ανταγωνιστικό και θεσμικό πλαίσιο. Πρόσθεσε, δε, ότι οι ξένοι επενδυτές δεν είναι εισβολείς, είναι σύμμαχοι που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι τα δανεικά και τα ψέματα τελείωσαν. Το κόστος για να επιλυθούν τα προβλήματα είναι μεγάλο και πρέπει να το επωμιστούν όλοι. Προέχει το εθνικό και όχι το ατομικό και συντεχνιακό συμφέρον είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Βιομηχάνων είπε ότι αυτή την περίοδο για την ελληνική οικονομία προέχει η οικονομική σταθεροποίηση. Δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται συνεργασία πολιτικών και επιχειρηματιών για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, καθώς είναι λάθος εάν νομίζουν οι πολιτικοί ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα αυτό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εργοδοτικοί φορείς
ΠΑΣΟΚ