Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 13:17 Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Τάσεις... αυτοκτονίας εμφανίζουν οι έφηβοι στην Ταϊβάν
Το 60% των νέων της Ταϊβάν έχει σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό CommonWealth σε δείγμα 4.475 μαθητών και φοιτητών, ηλικίας από 15 ως 22 ετών, ενώ ένα 23% εξακολουθεί να το σκέφτεται.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα 30% των νέων δηλώνει ότι δεν έχει κάποιο στόχο να ακολουθήσει, ενώ ένα 34% δεν ξέρει τι θα κάνει στη ζωή του, σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του περιοδικού, Χουάνγκ Τσινγκ-Χσουάν.
Η Χουάνγκ Τσινγκ-Χσουάν σημείωσε, πως μετά το θάνατο του μεγιστάνα της Ταϊβάν Γουάνγκ Γιούνγκ-Τσινγκ, αλλά και μετά την καταδίκη για δωροδοκία του πρώην προέδρου Τσεν Σούι-μπιάν έχουν χαθεί εντελώς τα πρότυπα για τους νέους.
Οι έφηβοι, μπορεί να φοιτούν σε καλά Πανεπιστήμια, ωστόσο οι δεσμοί με τις οικογένειές τους είναι χαλαροί, αφού δεν υπάρχει χρόνος για οικογενειακές στιγμές. Δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν τα προβλήματά τους.
Επιπροσθέτως, η άσχημη οικονομική κατάσταση στη χώρα τους άρα και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, έρχονται να προστεθούν στους παράγοντες που τους ωθούν σε σκέψεις αυτοκτονίας.
Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές στατιστικές, έως και 4.400 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο.




