Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΟΛΜΕ, ΔΟΕ

Οπως πέρυσι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

Τις διαβεβαιώσεις της πως την επόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο και πως στο νέο σύστημα -που θα εφαρμοσθεί με τον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ- θα συνυπολογίζεται και η προϋπηρεσία επανέλαβε η υπουργός Παιδείας στις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες μέχρι αργά το βράδυ.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα συνυπολογίζεται και η προϋπηρεσία Μετά τη θύελλα αντιδράσεων η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα συνυπολογίζεται και η προϋπηρεσία Από την άλλη, απέφυγε να δεσμευθεί για τα οικονομικά ενώ τις λεπτομέρειες για την κρίσιμη μεταβατική περίοδο τις παρέπεμψε στη διαβούλευση που αρχίζει τη Δευτέρα. Χρήσιμη η συνάντηση αλλά επιμένουμε στη θέση μας, να μην αλλάξει το σύστημα προσλήψεων, δήλωσαν οι εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, μετά τη συνάντηση.

Η κ. Διαμαντοπούλου, συνεχίζοντας την προσπάθεια των τελευταίων ημερών να καθησυχάσει δασκάλους και καθηγητές που έχουν αντιδράσει έντονα στις εξαγγελίες για το νέο εργασιακό καθεστώς (η ΟΛΜΕ έχει προαναγγείλει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα), χθες ξεκαθάρισε τις καλές της προθέσεις. Δηλαδή, για του χρόνου θα ισχύσει το 60-40 (60% από ΑΣΕΠ και 40% από πίνακα) και όπου δεν υπάρχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα αξιοποιηθεί ο ενιαίος πίνακας, ενώ σε ό,τι αφορά το νέο σύστημα, ναι μεν θα γίνονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αλλά θα προσμετράται και η προϋπηρεσία. Από την άλλη, όμως, απέφυγε να προσδιορίσει τον τρόπο και το χρόνο μετάβασης στο νέο σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου, όπως τουλάχιστον έχει δηλώσει, θα απορροφηθούν οι χιλιάδες αναπληρωτές, κυρίως της μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι και θίγονται περισσότερο από το νέο σύστημα. Η απάντηση της υπουργού περιορίστηκε στη διατύπωση ότι το θέμα των νυν εγγεγραμμένων αποτελεί θέμα της διαβούλευσης που ξεκινά τη Δευτέρα.

Τα οικονομικά ήταν ένα από τα θέματα στα οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πάντως πριν από τις κρίσιμες συνεδριάσεις οργάνων των ομοσπονδιών (Ολομέλεια προέδρων ΔΟΕ στις 28/11), όπως τουλάχιστον τόνισε η ίδια. Πιο γρήγορα θα προωθηθούν άλλα ζητήματα, όπως για τα νηπιαγωγεία, για τα οποία προγραμματίστηκε κιόλας συνάντηση της ΔΟΕ με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου την ερχόμενη Τρίτη. Κατά τ' άλλα, επαναλήφθηκαν οι γνωστές εξαγγελίες, όπως η σταδιακή κατάργηση των ωρομισθίων στο υποχρεωτικό ολοήμερο που θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση