Έντυπη Έκδοση

Δυναμικό «παρών» από συμβασιούχους στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση των συμβασιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης έκλεισαν βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Πανεπιστημίου, η Βασ. Σοφίας και η Βασ. Αμαλίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει ειλικρινά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους. Το Συντονιστικό των συμβασιούχων ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, καμία απόλυση και καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.

Οι συγκεντρωμένοι επιδίωξαν και πέτυχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Ρόβλια, στον οποίο και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας