Έντυπη Έκδοση

Η «Στρέλλα» κατέκτησε τους Γάλλους

Η ταινία του Πάνου Κούτρα παίζεται ήδη σε Παρίσι και επαρχία με εξαιρετικές κριτικές και χορηγό επικοινωνίας τη «Λιμπερασιόν»

Ενθουσιώδης είναι η υποδοχή της ταινίας «Στρέλλα» από τον γαλλικό Τύπο. Προβάλλεται ήδη στη Γαλλία και κυκλοφορεί σε συνολικά δεκαέξι κόπιες -πέντε στο Παρίσι και έντεκα στις υπόλοιπες πόλεις. Η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Forum Des Images, στο πλαίσιο του 15ου Gay & Lesbian Festival, στο Παρίσι.

Η Liberation προσφέρει στους αναγνώστες της δωρεάν προσκλήσεις για τη «Στρέλλα» Η Liberation προσφέρει στους αναγνώστες της δωρεάν προσκλήσεις για τη «Στρέλλα» Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια τρανσέξουαλ πόρνη και έναν άντρα, που βγαίνοντας έπειτα από δεκαπέντε χρόνια από τη φυλακή προσπαθεί να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Η «Στρέλλα» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου από το Filmcenter.

- Η «Λιμπερασιόν», που ανέλαβε και χορηγός επικοινωνίας (!), εκτιμά με βεβαιότητα: «Είναι μια ταινία από αυτές που σύντομα δεν θα γίνονται πια στον κινηματογράφο».

- Η «Λε Μοντ» αναρωτιέται: «Τι νέα από τον ελληνικό κινηματογράφο, που για καιρό έμοιαζε να έχει χαθεί στον απέραντο ορίζοντα των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου;» Η απάντησή της... δείχνει τη «Στρέλλα», «μια ταινία με τέτοια διάθεση ελευθερίας, σεβασμό για τους χαρακτήρες της, απρόσμενες εκρήξεις σκηνοθεσίας και αισθητικής (ανάμεσα στην πικάντικη ζωντάνια ενός Πέδρο Αλμοδόβαρ και τον οπερατικό λυρισμό ενός Βέρνερ Σρέτερ) κάνουν την παράκαμψη ν' αξίζει τον κόπο».

-Η «Φιγκαρό» βρίσκει αναλογίες με την αρχαία τραγωδία: «Η υπέροχη ταινία του Κούτρα, που ξαναδιαβάζει τους κώδικες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, θα ενοχλήσει. Ευτυχώς!»

Το περιοδικό «L' Express» έγραψε: «Ο Κούτρας είναι κάποιος που του αξίζει να τον παρακολουθούμε στενά, γιατί είναι από τους λίγους Ελληνες σκηνοθέτες που πραγματικά κινηματογραφούν τα ταμπού της χώρας του».

Τις καλλιτεχνικές μεταμορφώσεις της ταινίας επισημαίνει και το περιοδικό «Les Inrockuptibles»: «Μια ταινία που ξεκινά ως Μελβίλ, συνεχίζει ως Φασμπίντερ και τελειώνει σαν Ντίσνεϊ δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στις οθόνες μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος