Έντυπη Έκδοση

Μια δημοσκόπηση δείχνει Σαμαρά, μια άλλη, Ντόρα

Δύο δημοσκοπήσεις με ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, για την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ., έγιναν γνωστές χθες.

Η πρώτη (της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι») δείχνει ότι μεταξύ όλων των ψηφοφόρων της Ν.Δ. του 2009 προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 45% έναντι 40% της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Π. Ψωμιάδης συγκεντρώνει 9%, οι αναποφάσιστοι είναι 5% και το 1% δεν απάντησε. Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν, προηγείται πάλι ο κ. Σαμαράς, αλλά η διαφορά μειώνεται. Τα ποσοστά: Σαμαράς 44%, Μπακογιάννη 41%, Ψωμιάδης 8%, αναποφάσιστοι 4% και το 3% δεν απάντησε. Η δημοσκόπηση αυτή δεν περιλαμβάνει μέτρηση για τον δεύτερο γύρο.

Η δεύτερη δημοσκόπηση (της εταιρείας Focus για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Newstime) δείχνει τα εξής:

* Στον πρώτο γύρο και στο σύνολο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. προηγείται η κ. Μπακογιάννη με 41,5% έναντι 36,7% του κ. Σαμαρά. Ο κ. Ψωμιάδης συγκεντρώνει 10,2% και το 11,5% δεν απάντησε. Οταν ερωτώνται όσοι δηλώνουν ότι «είναι πιθανόν» να πάνε να ψηφίσουν, η διαφορά μειώνεται: Μπακογιάννη 41,9% και Σαμαράς 39,9%. Αντίθετα, η διαφορά διευρύνεται μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «θα πάνε σίγουρα» να ψηφίσουν: Μπακογιάννη 45,4% και Σαμαράς 38,4%.

* Στον δεύτερο γύρο, μεταξύ όλων των ψηφοφόρων της Ν.Δ., η αναμέτρηση γίνεται αμφίρροπη. Η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει 44,5%, ο κ. Σαμαράς 42,9% και το 12,6% δεν απάντησε. Οταν ερωτώνται όσοι δηλώνουν ότι «θα πάνε σίγουρα» να ψηφίσουν, τα αποτελέσματα είναι: Μπακογιάννη 46,8%, Σαμαράς 43,7% και το 9,5% δεν απάντησε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης