Ηλεκτρονική Έκδοση

Δόθηκε -προσωρινή- λύση στο πρόβλημά τους

Στέγη για τους Ιρανούς απεργούς πείνας

Την ένταξη των 16 Ιρανών προσφύγων, που πραγματοποιούν απεργία πείνας, σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου τρίμηνης διάρκειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ένταξή τους στο πρόγραμμα πραγματοποιείται ύστερα από κοινή δράση με το υπουργείο Υγείας και υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Οι 16 Ιρανοί θα μπουν σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, το οποίο προβλέπει επίσης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδοτούμενη εργασία. Οι τέσσερις πρόσφυγες που συνεχίζουν την απεργία πείνας θα μεταφερθούν μέχρι την έναρξη του προγράμματος σε νοσοκομείο και στη συνέχεια θα θα φιλοξενηθούν σε προστατευόμενο διαμέρισμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Praksis». Οι υπόλοιποι δώδεκα θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο μέχρι την έναρξη του προγράμματος επιδότησης ενοικίου.

Τους Ιρανούς απεργούς πείνας είχε επισκεφθεί, την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Vassilis έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!
2 Ο/Η George loulelis Melbourne Australia έγραψε: (πριν 10 έτη)
Τα ιδια δυστυχως συμβαινουν και στην Αυστραλια μια χωρα μεταναστευτικη .Μολις διαβασα σε εφημεριδα της Μελβοθρνης πως αν ο Χριστος ερχοταν στη γη σημερα το πιθανοτερο θα ηταν να τον συνελαμβαναν για παρανομη εισοδο στη χωρα
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Για το ίδιο θέμα
15 Ιρανοί σε απεργία πείνας
ΣΥΡΙΖΑ: Ασυλο στους Ιρανούς
Στους Ιρανούς απεργούς πείνας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης