Έντυπη Έκδοση

Ανοιξε και τους περιμένει

Η εκλογή του Α. Σαμαρά στο τιμόνι της Ν.Δ. γίνεται τώρα εφιάλτης για τον Γ. Καρατζαφέρη, που βλέπει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 17% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ να μετακινείται προς τη Ρηγίλλης.

Οι φυγόκεντρες τάσεις θα πάρουν σάρκα και οστά από κινήσεις ακόμη και μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έχουν επιλέξει το δρόμο της προσχώρησης στη Ν.Δ.: «Ο Σαμαράς θα κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι βαρόνοι και θα πάμε κοντά του ως απλοί στρατιώτες», δηλώνει με νόημα ένα εξ αυτών στην «Κ.Ε.». Και κατηγορεί τον Γ. Καρατζαφέρη πως, ενώ πριν από μερικές μέρες κατηγορούσε τον μεσσήνιο πολιτικό ότι θα διασπάσει τη Ν.Δ., τώρα του προτείνει μέχρι και εκλογική σύμπραξη.

Η πρώτη παρτίδα

Ηδη σημαντικός αριθμός στελεχών, υπό τον Τρ. Μπουγά, τα οποία αποχώρησαν από τον ΛΑΟΣ, συναντήθηκαν με τον Α. Σαμαρά και επανέκαμψαν επισήμως στη Ν.Δ. Του εισηγήθηκαν, μάλιστα, να οργανώσει γραφείο «ειδικών αποστολών» για την προσέγγιση δυσαρεστημένων ειδικά από τον ΛΑΟΣ. Πού θα δράσει αυτό το Γραφείο της Ν.Δ.;

* Κύμα διαρροών υπάρχει σε πολλές νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις της Α' και Β' Αθήνας, του Πειραιά, της Εύβοιας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πέλλας, της Ημαθίας και των Ιωαννίνων. Γι' αυτό τις τελευταίες ημέρες γίνονται επισκέψεις «κατευνασμού και πειθούς» από το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Αδ. Γεωργιάδη και το σύμβουλο του Γ. Καρατζαφέρη, Γ. Ζαφειρόπουλο.

* Ενταση πυροδοτήθηκε και από την πρωτοβουλία Καρατζαφέρη να ζητήσει από τη Ν.Δ. να προκαλέσουν μαζί εκλογές το Μάρτιο, με αφορμή το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η πολιτική αυτή οδηγεί σε συρρίκνωση και μαζική διαρροή ψηφοφόρων προς τη Ν.Δ.

* Για να μαζέψει την κατάσταση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναπροσαρμόζει την τακτική του απέναντι στη Ν.Δ. Θα καταλογίζει στον Α. Σαμαρά ότι γίνεται, ακόμη μία φορά, αρωγός του ΠΑΣΟΚ και τις επόμενες μέρες θα ανεβάσει τους τόνους σε όλα τα επίπεδα: «Αν δεν μπορείτε να χορέψετε ροκ, περιοριστείτε στο τανγκό με την κυβέρνηση» θα είναι η σταθερή ατάκα του.

* Η απόφαση που ελήφθη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΛΑΟΣ είναι να μπουν ψηλά στην ατζέντα τα θέματα που θα αναγκάσουν το νέο αρχηγό της Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, κάτι που δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο: «Πρέπει να πιεστεί να εξειδικεύσει τα περί αρχών, αξιών και πατριωτισμού, γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο διακηρύξεις», λέει στέλεχος.

* Τα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να τοποθετηθεί ο Α. Σαμαράς είναι το Σκοπιανό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπεδίου και της Siemens και τα «δύσκολα» μέτρα στην οικονομία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΛΑΟΣ