Έντυπη Έκδοση

ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ

Εμβόλισαν με τις μηχανές τους διαδηλωτές

Ανδρες της Ομάδας Δ έπεσαν, χθες, πάνω σε διαδηλωτές με τις μηχανές τους και τους εμβόλισαν! Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν μέλη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), εκ των οποίων τρία μεταφέρθηκαν στον «Ερυθρό Σταυρό».

Υπάλληλοι του υπ. Προστασίας του Πολίτης επί το έργον Υπάλληλοι του υπ. Προστασίας του Πολίτης επί το έργον Επιπλέον μέλη του ΕΕΚ κατήγγειλαν στην «Ε» ότι άνδρες της ίδιας ομάδας (Δ) έσπασαν το χέρι διαδηλωτή επειδή δεν άφηνε το πανό που κρατούσε, ενώ οι αστυνομικοί τούς χτυπούσαν με κλομπ.

Διαδηλωτής χτυπημένος από μοτοσυκλετιστές της Αστυνομίας Διαδηλωτής χτυπημένος από μοτοσυκλετιστές της Αστυνομίας Μέχρι αργά χθες στον «Ερυθρό Σταυρό» παρέμενε η αγωνίστρια επί χούντας και μέλος της ΕΕΚ Αγγελική Κουτσούμπου, η οποία εξεταζόταν από γιατρούς καθώς έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και κάταγμα στην αριστερή κλείδα.

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, αρχισυντάκτη της «Νέας Προοπτικής» Θοδωρή Κουτσούμπο, θα παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μία εβδομάδα και σε πρώτη φάση, για το αιμάτωμα, θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή.

Η Αγγελική Κουτσούμπου στην άσφαλτο χτυπημένη από Δελτάδες. Το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη έγινε πια δίκυκλο... Η Αγγελική Κουτσούμπου στην άσφαλτο χτυπημένη από Δελτάδες. Το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη έγινε πια δίκυκλο... Οι κ. Θ. Κουτσούμπος και Θ. Μεγαλοοικονόμου που βρίσκονταν μαζί της στη διαδήλωση περιέγραψαν, μεταξύ άλλων, στην «Ε»: «Ημασταν στην πλατεία Συντάγματος όταν έπεσαν πάνω μας μηχανές της Ομάδας Δ. Ηταν σαφές ότι ήμασταν διαδηλωτές με ειρηνικές διαθέσεις. Βρισκόμασταν τριάντα μέτρα μακριά από εκεί όπου γίνονταν ταραχές. Στην Αγγελική έπεσε πάνω μια μηχανή της Ομάδας Δ. Αρχισε να αιμορραγεί και ένας μέλος της ΕΕΚ που είναι γιατρός πήγε προς το μέρος της για να τη βοηθήσει. Τότε αστυνομικός τον χτύπησε με κλομπ στο κεφάλι... Ο Γιάννης που κρατούσε το πανό αρνιόταν να το αφήσει και για να τον αναγκάσουν του έσπασαν το χέρι».

«Ηταν γύρω στις 4.00-4.30 όταν πηγαίναμε προς την πλατεία Συντάγματος. Γύρω μας», μας λέει ο 28χρονος Γιάννης Δαραμούσκας, μέλος του ΕΕΚ, που τραυματίστηκε στο χέρι, «υπήρχαν κάποιοι που έκαναν ταραχές και έσπαγαν. Φτάνοντας στο Σύνταγμα έγινε μια επίθεση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλυθεί ο κόσμος. Ο ανοργάνωτος κόσμος διαλύθηκε, ενώ εμείς βρεθήκαμε ακινητοποιημένοι. Ξαφνικά καμιά 50αριά μηχανάκια της Ομάδας Δ ήρθαν καταπάνω μας... Ενα μηχανάκι με δύο αστυνομικούς έπεσε πάνω στην κ. Αγγελική. Εγώ με δύο ακόμη παιδιά κρατούσαμε ένα πανό. Ερχονται αστυνομικοί προς το μέρος μας. Μου λέει ένας: "Ασε το πανό ρε... Ασε το πανό ρε...". Εγώ δεν το άφηνα. Με χτύπησε πέντε φορές στο ίδιο σημείο στο χέρι. Μετά στο πόδι και στον αγκώνα, ώσπου δεν άντεξα και άφησα το πανό. Ετρεξα. Μας κυνήγησαν μέσα στην πλατεία... Ξέφυγα εγώ και ένας ακόμη. Ηρθα στον "Ερυθρό" όπου μου το έβαλαν σε γύψο. Εχω ελαφρύ κάταγμα. Το τρίτο παιδί το συνέλαβαν. Είναι στη ΓΑΔΑ. Μου είπαν να πάω στη ΓΑΔΑ για κατάθεση. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μάλλον θα πάω, αλλά δεν νομίζω να βγει κάτι. Αστυνομία θα κατηγορήσει Αστυνομία;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
500 προσαγωγές και κύματα αστυνομοκρατίας