Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Αθήνα ετοιμάζεται για την Κοπεγχάγη

Υψηλού επιπέδου, αλλά και χαμηλού κόστους θα είναι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης θα μετέχουν ακόμη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Στην ελληνική αποστολή θα μετάσχουν ακόμη έξι βουλευτές, δύο από τη συμπολίτευση και τέσσερις από την αντιπολίτευση, εκπρόσωποι τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η WWF και η Greenpeace και εμπειρογνώμονες σε θέματα ναυτιλίας, γεωργίας και οικονομικών.

Όσον αφορά στο κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ο Σπ. Κουβέλης δήλωσε ότι θα περιοριστεί στη μετακίνηση περίπου 30 ανθρώπων, πολιτικών και εμπειρογνωμόνων των υπουργείων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει και σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία θα μετέχουν οι σοσιαλιστές ηγέτες που θα βρίσκονται στην Κοπεγχάγη, ενώ θα έχει και σειρά διμερών επαφών. Όσον αφορά στις ελληνικές θέσεις, αυτές αφορούν στην επίτευξη νομικά δεσμευτικής συμφωνίας με συγκεκριμένους στόχους. Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της συνόδου στη ναυτιλία, ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει μια συνολική συμφωνία, η οποία θα αφορά όλες τις χώρες και δεν θα δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε μη δεσμευόμενες χώρες εις βάρος της Ελλάδας.

Ξεκαθάρισε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί δεν θα έχει καμία επίπτωση στην υλοποίηση των αγωγών Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, South Stream ή TGI.

Στην ενημέρωση ήταν παρόντες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σ. Μερεντίτη και Γ. Δριβελέγκας, , ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θ. Σκυλακάκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης και ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων, ο επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος Τ. Κρομμύδας.

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς διασκέψεις
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Σ' αναζητώ στην Κοπεγχάγη...