Έντυπη Έκδοση

Κίττας: Παραιτούμαι από πρύτανης εξαιτίας της ψυχικής μου εκμηδένισης

Ως μονόδρομο εμφάνισε την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Χρίστος Κίττας, που υπέβαλε χθες την παραίτησή του στη Σύγκλητο του Ιδρύματος, αποδίδοντας στην απόφασή του λόγους ψυχικής εκμηδένισης και βιολογικής αδυναμίας.

Χρίστος Κίττας Χρίστος Κίττας Μία ημέρα μετά το εξιτήριό του από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε την προηγούμενη Κυριακή ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια, ο πρύτανης του Καποδιστριακού κατέθεσε επιστολή στη Σύγκλητο στην οποία αιτιολογεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην «επώδυνη αλλά αμετάκλητη», όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, απόφασή του.

«Αδυνατώντας πλέον να προσφέρω τις υπηρεσίες εξαιτίας της ψυχικής μου εκμηδένισης και της βιολογικής μου αδυναμίας, που είναι τα αποτελέσματα των πολλών τραυματικών γεγονότων τα οποία συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Παιδείας, αλλά και της νεολαίας γενικότερα, με καίριο δυστυχώς για μένα χτύπημα αυτό της περασμένης Κυριακής, υποβάλλω σήμερα στη Σύγκλητο την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΕΚΠΑ», δηλώνει στην επιστολή του ο κ. Κίττας, απευθυνόμενος στους συγκλητικούς, στους συναδέλφους και στους φοιτητές του.

«Σας διαβεβαιώ ότι μια τέτοια απόφαση για έναν ακαδημαϊκό άνδρα που αφιέρωσε 38 χρόνια της ζωής του στην προσπάθεια βελτίωσης του Πανεπιστημίου μας, που αγωνίστηκε για μια καλύτερη Παιδεία, μια Παιδεία για όλους, μια Παιδεία που αποτελεί το μόνο ουσιαστικό όπλο για την αναστήλωση της δοκιμαζόμενης χώρας μας, μια τέτοια απόφαση είναι περισσότερο από επώδυνη, αλλά αμετάκλητη.

Στην επιστολή του ο Χρ. Κίττας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους όσοι απέτρεψαν την καταστροφή των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος «τουλάχιστον 15 φορές τον τελευταίο χρόνο», ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Κυριακής δηλώνει: «Προσωπικά χρωστώ ευγνωμοσύνη στον Θόδωρο Παπούλια, στον Πέτρο Καρακίτσο, στον Γιώργο Τριμπέρη και σε έναν άγνωστο σε μένα νέο "απ' αυτούς" (τη μόνη αχτίδα φωτός ότι μπορεί να έχει σωθεί ακόμη κάποια σταγόνα ανθρωπιάς μέσα στο τόσο μίσος που κυριαρχεί στις καρδιές τους) για τους γνωστούς σ' εκείνους λόγους».

Σύμφωνα με τον νόμο, τα μέλη της Συγκλήτου θα κληθούν εντός των επόμενων ημερών να επιλέξουν μεταξύ των τριών αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος (Δημ. Ασημακόπουλο, Ιω. Κρεατσά και Ιω. Καράκωστα) τον διάδοχο του κ. Κίττα, μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας πρυτανικής αρχής στις 31 Αυγούστου του 2010.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση