Έντυπη Έκδοση

Διαμαντοπούλου: Δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο περί ασύλου

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στο νομοθετικό πλαίσιο περί πανεπιστημιακού ασύλου.

Η κυβέρνηση «θα στηρίξει τις πανεπιστημιακές αρχές ώστε να εφαρμοστεί το ισχύον πλαίσιο».

Τις προθέσεις αυτές της κυβέρνησης ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας αντί του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Η υπουργός έθεσε τις αρχές «πάνω στις οποίες υπάρχει κοινωνική και πολιτική συναίνεση και πάνω στις οποίες όλοι θα λογοδοτήσουμε»:

* Καμία αποδοχή και ανοχή στην καταστροφή μέσα στον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου.

* Δεν είναι αποδεκτή η διακοπή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

**Η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η έρευνα δεν είναι διαπραγματεύσιμα, διότι από το πόσα μαθήματα κάνουν τα παιδιά μας εξαρτώνται η επιστημονική επάρκεια και το επιστημονικό ήθος.

Τη γνωστή του θέση για κατάργηση του ασύλου το οποίο «αλλοιώνει, μαυρίζει και προσβάλλει τη δημοκρατία» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν απέφυγε για άλλη μία φορά ακραία επιχειρήματα του τύπου «ο αριθμός των πρυτάνεων που έχουν χτυπηθεί βάναυσα, φτάνει τον αριθμό να κάνουν σύλλογο κακοποιηθέντων πρυτάνεων».

«Δεν πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» αντέτεινε η Αννα Διαμαντοπούλου. «Ας δώσουμε στη δημοκρατία τον λόγο και όχι στον φόβο μιας απόλυτης νομοθεσίας, η οποία θα επιβληθεί από τις μειοψηφίες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας