Έντυπη Έκδοση

Προσπαθούν να συντονιστούν με νέο όργανο

Ενα όργανο σύνδεσης και συντονισμού κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικής ομάδας επανασυστήθηκε χθες σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα «φάλτσα», που έχουν παρατηρηθεί με την κυβερνητική πολιτική.

Πρόκειται για ένα όργανο που είχε συνεδριάσει δυο-τρεις φορές μετά τις εκλογές, αλλά μετά καταργήθηκε. Τα κενά στο συντονισμό και την αποτελεσματική επικοινωνιακή τακτική οδήγησαν τον Γ. Παπανδρέου να το επανασυστήσει. Ετσι επανέρχονται σε πρώτο πλάνο πρόσωπα που αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος της καθημερινής πολιτικής και επικοινωνιακής δράσης του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2007-2009, δηλαδή οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Ν. Αθανασάκης. Επίσης στο όργανο αυτό συμμετέχουν: ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χ. Παπουτσής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνιδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ελενόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου, ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό της δράσης το επόμενο διάστημα και οι συνεδριάσεις του στο εξής θα είναι συχνές.

Στο μεταξύ χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση στους Ελληνες πολίτες να μη φοβούνται τους μετανάστες, γιατί δεν είναι εχθροί. «Ο μετανάστης δεν είναι εχθρός» είπε με αφορμή τη συζήτηση του ν/σ για τη απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς, που έχουν γεννηθεί ή φοιτήσει σε σχολεία της χώρας. Επισήμανε ακόμα ότι «ο φόβος όμως είναι κακός οδηγός, αλλά η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και την ανασφάλεια».

Χαρακτήρισε στοίχημα που δεν πρέπει να χάσει η Ελλάδα τη χορήγηση της ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και υπογράμμισε ότι «όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση μαζί μας, παρά τις σποραδικές ακραίες φωνές».

«Οι μετανάστες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας· όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας τόσο μπορεί να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της» υπογράμμισε και τόνισε ότι όσο δεν εντάσσονται, επικρατούν φαινόμενα ανισότητας, αδήλωτης εργασίας, ανομίας και απώλειας πόρων από το ασφαλιστικό σύστημα.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός κάλεσε και τον αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και τόνισε πως «όσους νόμους και αν περάσουμε, αν δεν υπάρχει η ανθρωπιά, δεν θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συνοχή στην κοινωνία μας». Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να παραβρεθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε ότι «ο φαρισαϊσμός ως κάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής περισσεύει και αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τη φιλανθρωπία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση