Έντυπη Έκδοση

Ο ΠΑΝ. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΩΣ «ΣΤΗΜΕΝΑ» ΜΑΤΣ

«Ημασταν ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε»

Τη λεπτομερή χαρτογράφηση των αθλητικών υποδομών σε ολόκληρη την Ελλάδα έθεσε ως βασική του προτεραιότητα ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ για το θέμα των στημένων παιχνιδιών παραδέχτηκε πως... «ήμασταν πράγματι ανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Νέα στοιχεία για ύποπτα ματς έστειλε στον εισαγγελέα ο γ.γ.Α., Παν. Μπιτσαξής Νέα στοιχεία για ύποπτα ματς έστειλε στον εισαγγελέα ο γ.γ.Α., Παν. Μπιτσαξής Το κράτος βρισκόταν για χρόνια σε ραστώνη και τώρα επιβάλλεται να μπει μια τάξη στο χάος».

Ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, επιχειρώντας παράλληλα να δώσει μία εικόνα της κατάστασης: «Στην καλύτερη περίπτωση οι υποδομές δείχνουν σημάδια κόπωσης, στη χειρότερη καταρρέουν.

»Το συγκεκριμένο θέμα έχει αντιμετωπιστεί με τον χειρότερο τρόπο. Υπήρξαν κούφιες εξαγγελίες, με την Ελλάδα να γεμίζει λευκές επιταγές και υποσχέσεις, χωρίς οικονομικό υπόβαθρο και μελέτες.

»Ακολουθήθηκαν πρακτικές οι οποίες έκαναν τις τοπικές κοινωνίες επαίτες του Μινώταυρου των Αθηνών», επισήμανε, αναφέροντας ενδεικτικά το παράδειγμα του κολυμβητηρίου των Χανίων, το οποίο είναι ανενεργό διότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρησή του. «Τα νέα αθλητικά έργα θα γίνουν με υλικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας», προανήγγειλε.

Με αφορμή τα συμπληρωματικά στοιχεία που πρόσφατα πήρε στα χέρια του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, από την ΟΥΕΦΑ (σ.σ. επιπλέον πέντε ύποπτα παιχνίδια), ο Π. Μπιτσαξής σημείωσε: «Κάθε καταγγελία και κάθε φάκελος θα διαβιβάζεται με αυτόματο πιλότο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και τα νέα στοιχεία, για τα οποία ακόμη δεν έχουμε ενημερωθεί, εκεί θα πάνε».

Για την πρόταση της Ομοσπονδίας για δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής που θα έχει την ευθύνη για υποθέσεις στημένων παιχνιδιών, σχολίασε: «Θα υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών.

»Στο επίκεντρο βέβαια είναι η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης. Ολοι οι υπόλοιποι λειτουργούμε βοηθητικά».

Το μπάσκετ

Οσον αφορά τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ, με τη διαμάχη της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ με τον ΠΣΑΚ να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ο γ.γ.Α. υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι η απεργία την οποία έχουν εξαγγείλει οι καλαθοσφαιριστές δεν θα βοηθήσει, έτσι όπως εξαγγέλλεται και στον χρόνο στον οποίο εξαγγέλλεται. Οι απόψεις των δύο πλευρών δεν είναι τόσο μακριά, όσο φαίνεται δημόσια. Είμαι βέβαιος ότι με έναν εντατικό διάλογο μπορεί να βρεθεί, και με τη δική μας συμβολή, η μέση οδός».

*Απάντηση στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα στημένα παιχνίδια, απέστειλε ο διευθυντής του τομέα Νομικών Υποθέσεων της ΦΙΦΑ, Μάρκο Βίλινγκερ. «Η ΦΙΦΑ δημιούργησε από το 2005 το λεγόμενο "Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης" (EWS), το οποίο επιβλέπει τις δραστηριότητες στοιχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική επιστολή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο