Έντυπη Έκδοση

Συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα

Μέσα σε 24 ώρες, 342 πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, για τις επιθέσεις που δέχεται από το ΛΑΟΣ και ακροδεξιές ομάδες. Μιλούν για νέο κυνήγι μαγισσών και καλούν την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνάδελφος Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, αποτελεί στόχο επαναλαμβανόμενων οξύτατων επιθέσεων εκ μέρους της άκρας Δεξιάς... Το περασμένο Σάββατο, στη λεωφόρο Συγγρού, 4 βουλευτές τού ως άνω χώρου σ' ένα εθνικιστικό παραλήρημα αξίωσαν την άμεση απομάκρυνσή της για δήθεν έλλειψη πατριωτισμού», αναφέρεται στο κείμενο που συνυπέγραψαν.

«Οι επιθέσεις ξεχωρίζουν από άλλες ανάλογες, που εξαπολύονται όλο και πιο συχνά κατά πανεπιστημιακών, επειδή για πρώτη φορά στοχοποιείται πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Και τούτο χωρίς να βάλλονται πολιτικές αποφάσεις, ούτε καν πολιτικές εξαγγελίες. Απεναντίας, με συστηματική παραπληροφόρηση και με διαστρέβλωση φράσεων και λέξεων από παλαιότερα γραπτά της, σπιλώνονται η τιμή και η υπόληψή της για επιστημονικές απόψεις», τονίζεται με έμφαση.

«Η επίθεση εναντίον της πρέπει να απομονωθεί ως ένα ακόμη δείγμα στο κυνήγι των μαγισσών που ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος διεξάγει κατά των αντιπάλων του, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των πολλών και τον φανατισμό των λίγων. Συμπαραστεκόμαστε στη Θάλεια Δραγώνα καλώντας την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση, και τούτο στο όνομα των πολιτικών αρχών και αξιών που η τοποθέτηση της κ. Δραγώνα σε μια τόσο καίρια θέση εκφράζει, ειδικά σήμερα», καταλήγει το κείμενο των πανεπιστημιακών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Για το ίδιο θέμα
«Φλερτ» της ΝΔ με τις θέσεις του ΛΑΟΣ για τη Θάλεια Δραγώνα