Έντυπη Έκδοση

Επώνυμες κορόνες, ανώνυμες απειλές

Το πνεύμα του Διαφωτισμού και η γνωστή φράση του Βολτέρου «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» δεν αγγίζουν τα στελέχη του ΛΑΟΣ και την ελληνική ακροδεξιά.

Εδώ και καιρό έχουν στοχοποιήσει τη γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, και απαιτούν την απομάκρυνσή της.

Ο λόγος; Επειδή έχει γράψει σε ένα βιβλίο της ότι «Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα».

* Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, οργανώθηκε μία πρωτοφανής πορεία ακροδεξιών κι εθνικιστών στο κέντρο της Αθήνας με πανό, σημαίες και λάβαρα, ζητώντας τη δίωξή της. Ολες τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση, ενώ οργανωτικά το ρόλο της ομπρέλας ανέλαβε το κόμμα του ΛΑΟΣ. Την πορεία προπαγάνδιζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εφημερίδες «Στόχος», «Ελεύθερος Κόσμος» και «Ελεύθερη Ωρα».

Στη συγκέντρωση των εκατοντάδων εθνικιστών, που προηγήθηκε και όπου διαδήλωσαν με σύνθημα «Εξω οι ανθέλληνες και η Θάλεια Δραγώνα από την εκπαίδευση», παραβρέθηκαν και μίλησαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Ηλίας Πολατίδης και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα.

Διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση

Αυτή δεν είναι η πρώτη, ούτε η μοναδική επίθεση που δέχεται από την άκρα δεξιά η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει στοχοποιηθεί εδώ και μερικούς μήνες για τις απόψεις της, οι οποίες συχνά διαστρεβλώνονται. Συστηματική παραπληροφόρηση υπάρχει και για το έργο της στην εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη, όπου όσοι ψύχραμοι πολίτες το γνωρίζουν, θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την αξία του ως εθνικού έργου.

* Πέρα από τις δημόσιες επιθέσεις, όμως, δέχεται και ιδιωτικές. Τηλεφωνούν στο σπίτι της και στο γραφείο απειλώντας την ότι «πλησιάζει το τέλος της» και ότι «θα τη βρουν σε χαντάκι», ενώ δέχεται και υβριστικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ακόμα και μέσα στη Βουλή, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ και εισηγητής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010, Η. Πολατίδης, χαρακτήρισε «μόνο εκ πρώτης όψεως θετική» την αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία. Γιατί «αυτή πρέπει να αναπτύσσει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των ελληνοπαίδων και εσείς εδώ έχετε διορίσει την κα Θάλεια Δραγώνα, η οποία θα διαχειριστεί ένα μέρος απ' αυτά τα κονδύλια», όπως δήλωσε.

* «Είναι πρωτοφανές να διαδηλώνουν και να επιτίθενται σε κάποιον για τις απόψεις του», αναφέρει η ίδια η Θάλεια Δραγώνα. «Εκτός αυτού εμφανίζουν ως απόψεις μου φράσεις που ουδέποτε έχουν ειπωθεί από εμένα και δήθεν αποσπάσματα από βιβλία μου, πολλά από τα οποία είναι κατασκευασμένα. Αυτό που γίνεται παραπέμπει σε σκοτεινές σελίδες της ιστορίας. Θυμίζει ναζισμό, μακαρθισμό, χούντα».

* Τη Θάλεια Δραγώνα έσπευσε να υπερασπιστεί ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν υπογραφές πανεπιστημιακών καθηγητών που καταδικάζουν τη στοχοποίησή της. «Δεν επικρίνονται οι πολιτικές αποφάσεις της, αλλά οι επιστημονικές της απόψεις» υποστηρίζει, «οι οποίες διαστρεβλώνονται και σπιλώνεται ως πρόσωπο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Για το ίδιο θέμα
«Φλερτ» της ΝΔ με τις θέσεις του ΛΑΟΣ για τη Θάλεια Δραγώνα