Έντυπη Έκδοση

ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 95 ΤΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗΣ

Τελευταίο συσσίτιο για τον «φίλο» των φτωχών

Η «ψυχή» του φιλόπτωχου συσσιτίου της Σπλάντζιας, ο άνθρωπος χάρη στον οποίο εκατοντάδες άτομα έχουν φαγητό, δεν ζει πια. Ο Μανώλης Μαριακάκης έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Αφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Χανίων, στο οποίο εισήχθη πριν από μερικές ημέρες με αναπνευστικό πρόβλημα για να διαπιστωθεί πρόβλημα στα νεφρά του. Η αιτία θανάτου είναι νεφρική ανεπάρκεια. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Μανώλης Μαριακάκης ήταν ο ιδρυτής των συσσιτίων Σπλάντζιας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φιλόπτωχοι Αδελφοί». Ηταν ένας ανθρώπος που εννοούσε να μοιράζεται, να ζει στο εμείς και όχι στο εγώ. Και σ' όλη τη ζωή του μοίρασε αγάπη προς τον συνάνθρωπο γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους. Και ήταν πάντα στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας.

Το 1963 με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε ο σύλλογος «Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχο Συσσίτιο», που μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς διακοπή στην υπηρεσία της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, καθώς όλο τον χρόνο προσφέρει: δωρεάν φαγητό σε άπορες οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη και δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη στο οδοντιατρείο του συλλόγου, με το οποίο συνεργάζονται εθελοντικά δεκατρείς οδοντίατροι. Επιπλέον, δημιούργησε και λειτουργεί βιβλιοθήκη και παιδική βιβλιοθήκη, αλλά και αίθουσα με υπολογιστές για να κάνουν μαθήματα αφιλοκερδώς τα φτωχά παιδιά της περιοχής.

Η κηδεία του Μανώλη Μαριακάκη θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην Ευαγγελική Εκκλησία. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα