Ηλεκτρονική Έκδοση

Κωφίδης : Οι μπράβοι ή εγώ

Πρωτοφανής καταγγελία απ' τον προπονητή του Ηρακλή Σάββα Κωφίδη που σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα τόνισε πως στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα της ομάδας με τον Πανθρακικό δύο μέλη του νεοσύστατου δ.σ. - οι Π. Ζιάκας και Ο. Σαμαβάρι - μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια συνοδεία «φουσκωτών» κυρίων και μίλησαν στους παίκτες με έντονο ύφος, ενώ επιτέθηκαν φραστικά στον συνεργάτη του Γρηγόρη Τσινό.

Ο Σάββας Κωφίδης στη συνένετευξη τύπου Ο Σάββας Κωφίδης στη συνένετευξη τύπου Αναλυτικά ο Σάββας Κωφίδης είπε πως:

"Δεν πρόκειται να προδώσω τις αρχές μου σαν άνθρωπος κα ως προπονητής και για κανέναν λόγο, ούτε για το βόλεμα και την επαγγελματική μου ασφάλεια, ούτε για την δόξα και το χρήμα. Δεν θα κάνω το αντίθετο. Θα αγωνιστώ μέχρι τέλος για το αντίθετο. Χθες συνέβη κάτι που αμαυρώνει την ιστορία του Ηρακλή και τον θεσμό του προπονητή του Ηρακλή και μπορεί και γενικότερα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι χθες μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήταν εις βάρος μας 1-0, οι παίκτες πήγανε στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουνε και να αναζωογονηθούνε και να ετοιμαστούνε για το δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να αλλάξουνε την εις βάρος μας κατάσταση και την πίεση που υπήρχε με το εις βάρος μας σκορ. Σε εκείνο το σημείο μπήκανε μέσα στα αποδυτήρια χωρίς να το γνωρίζαμε και χωρίς την άδεια την δική μας, απαξιώνοντας τον γενικό αρχηγό και τον προπονητή και την ιστορία του Ηρακλή για να μιλήσουνε στους παίκτες έντονο ύφος και μάλιστα με μπράβους ο κ. Ζιάκκας και ο κ. Γουίλι. Κίνηση με την οποία επαναλαμβάνω απαξιώνουν πάνω από όλα, πρώτα από όλα την ιστορία του Ηρακλή και του προπονητή του Ηρακλή. Κάτι που είναι αντίθετο από μένα, καθώς αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία και αντίληψη εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω και είναι και αντίληψη των κ.κ. Τουμπόγλου, Πουρσανίδη και Τσινού. Λεπτομέρειες δεν ξέρω αν είναι καλό να πω. Είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ιστορία του Ηρακλή και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τονίζω για μία ακόμη φορό ότι είμαι έξω από αυτό και αν αυτή τακτική και φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή εγώ δεν ανήκω. Αυτό που συνέβη, συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ηρακλή και μάλιστα με μπράβους. Δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν έχει καμία σχέση με τον Κατσαμπή που ήτανε και τραυματίας. Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλη του Δ.Σ. εγώ δεν μπορώ να ανήκω σε αυτό".

Κι όσο για την παρουσία του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είπε:

"Δεν μπορώ να το αφήσω να διαιωνίζεται. Αύριο θα είμαι στην προπόνηση και στο παιχνίδι της Κυριακής και θα περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα".

Επανερχόμενος σε ότι έγινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού είπε: "Ήταν η πρώτη μας επαφή. Γνωριστήκαμε εκείνη την ώρα και μετά έγινε ότι έγινε. Η αντίδρασή τους ήταν πολύ βίαιη και απέναντι μου και του συνεργάτη μου του Γρηγόρη Τσινού. Η αντίδραση τους δείχνει ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Είναι ξένοι από το ποδόσφαιρο".

Σε ερώτηση για το αν επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνη Ρέμο, απάντησε:

"Προσωπικά δεν επικοινώνησα με τον πρόεδρο. Και για ποιον λόγο να το κάνω», ενώ όσον αφορά τις δικές του προθέσεις είπε: «Δεν ξέρω για πόσο θα περιμένω. Είμαι εδώ αλλά αυτή είναι η θέση μου και πρέπει να την γνωρίζετε και δεν θα την αλλάξω για οποιοδήποτε τίμημα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί η σκέψη και τακτική μιας ομάδας καθορίζει τα πάντα. Γιατί αν γνώριζα ότι εκ των προτέρων ότι θα συμβεί αυτό που μπορεί να είναι μια φιλοσοφία που μπορεί να αποδώσει αλλά εγώ δεν το πιστεύω και είμαι αντίθετος για αυτό. Δεν μπαίνει το εγώ ή αυτοί αλλά το τι αγωνιζόμαστε να κάνουμε. Δεν είναι ώρα να μιλάμε για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες αλλά αυτό που έζησα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αν είναι για το καλό της ομάδας κι αν το αποφασίσουν αυτοί ας αποφασίσουν. Ή έτσι ή αλλιώς. Σε μένα δεν προκαλεί τίποτα φόβο. Δεν με ενδιαφέρει η θέση μου ή να μου προκαλεί φόβο ή για τα χρήματα. Θα πρέπει να λύσουμε το όλο θέμα για να δούμε που βαδίζει ο Ηρακλής και να σεβαστούμε την ιστορία του".

Κι όσο τέλος για την παρουσία των μελών της διοίκησης της ΠΑΕ πριν από την σέντρα του χθεσινού παιχνιδιού με τον Πανθρακικό είπε:

"Ήρθαν για δύο λεπτά στο ξενοδοχείο πριν ξεκινήσουμε για το γήπεδο. Αν είναι έτσι κοντά μας δεν θα είμαστε εμείς".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Σούπερ Λίγκα
Ποδόσφαιρο
Ηρακλής