Ηλεκτρονική Έκδοση

Έγιναν πέντε προσαγωγές

Επίθεση με τραυματίες στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης

Τελευταία ενημέρωση:

Πέντε προσαγωγές υπόπτων έγιναν στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, που σημειώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι από ομάδα 10-15 αγνώστων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την ώρα της επίθεσης ο υφυπουργός απουσίαζε, καθώς συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο γραμματέας του πολιτικού γραφείου και ένας ακόμη συνεργάτης, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ προπηλακίστηκε και ο πατέρας του υφυπουργού Γ. Κατσιφάρας, υπουργός επί κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία στο γραφείο του υφυπουργού, που βρίσκεται στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια εισέβαλαν 5-6 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ άλλα περίπου δέκα άτομα περίμεναν έξω από το κτήριο.

Δήλωση Κατσιφάρα

"Οι κρυπτόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» ξαναχτύπησαν με θύματα αθώους εργαζόμενους πολίτες. Εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Όμως, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν δολοφονείται. Απαντά με ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία των αδυνάτων και εξάλειψη των ανισοτήτων", δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης. "Ο εξανθρωπισμός των φυλακών, η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσουν να είναι ο αξιακός πυρήνας της πολιτικής μας", πρόσθεσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Καταδικάζει την επίθεση η κυβέρνηση

"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή άνανδρη επίθεση και τον βίαιο ξυλοδαρμό συνεργατών του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα, την ώρα που ίδιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Παταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι "η επίθεση αυτή, που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, στρέφεται εναντίον των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και προσβάλλει βάναυσα το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και επισήμανε: "Είναι αυτονόητο ότι, οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν το ταχύτερο στη Δικαιοσύνη".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
ΝΔ: Φταίνε οι... κουκούλες για την επίθεση στον Κατσιφάρα