Έντυπη Έκδοση

Στην αυλή των Οινοφύτων μονάδα βιομηχανικών αποβλήτων

Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των Οινοφύτων προορίζεται να τοποθετηθεί η νέα κεντρική μονάδα επεξεργασίας όπου θα καταλήγουν χιλιάδες τόνοι υγρών βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων του προσωπικού των βιομηχανιών της ευρύτερης περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

Αυτό προκύπτει από τη μελέτη «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» των αποβλήτων που είχε ανατεθεί από το πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Τμήμα Χημικών Μηχανικών υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Μαρίας Λοϊζίδου και παραδόθηκε μέσα στον Δεκέμβριο του 2009. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι, όπως αναγράφεται στην τεχνική έκθεση, η συγκεκριμένη τοποθεσία «υποδείχθηκε από τον δήμαρχο Οινοφύτων ως διαθέσιμη»!

Η προτεινόμενη έκταση είναι εμβαδού 15 στρεμμάτων στη θέση Γλάρος, στα 900 μέτρα από το κέντρο των Οινοφύτων και την εθνική οδό και στα 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του οικισμού. Στα «θετικά» της πρότασης αναφέρονται μεταξύ άλλων η γειτνίαση με τον Ασωπό όπου θα καταλήγουν τα επεξεργασμένα λύματα, η δυνατότητα αγοράς των διπλανών αγροτεμαχίων και η ανάγκη λειτουργίας λιγότερων αντλιοστασίων σε σχέση με τη λύση της εγκατάστασης εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο βιολογικός καθαρισμός, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σχηματαρίου...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία