Έντυπη Έκδοση

ΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ

Τα ρίχνουν στη... φαντασία του εντεκάχρονου κοριτσιού

Με τις εξηγήσεις του ιερέα και του συνταξιούχου της ΔΕΗ, κατηγορούμενων στην «υπόθεση παιδεραστίας στο Ιλιον», ξεκίνησαν χθες οι απολογίες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου βρίσκονται και μια μητέρα και ο σύντροφός της, που φέρονται ότι εξέδιδαν και βασάνιζαν την 11χρονη κόρη της κατηγορουμένης, καθώς και δύο ακόμα παιδιά, ηλικίας σήμερα 11 και 13 ετών, που «φιλοξενούνταν» στο σπίτι της.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την αποπλάνηση παιδιών αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται. «Εδώ και δύο χρόνια ζω ένα Γολγοθά, για το μόνο που είμαι ευχαριστημένος είναι ότι τον σταυρό αυτό δεν τον σηκώνω μόνος μου. Εχω δίπλα μου την οικογένειά μου και τους ενορίτες μου. Είμαι αθώος, δεν έχω καμία σχέση με αυτό το έγκλημα και τις κατηγορίες που μου αποδίδονται», υποστήριξε ο ιερέας της ενορίας. Στην προσπάθειά του να εξηγήσει τα όσα έχει καταθέσει το 11χρονο θύμα, ισχυρίστηκε ότι «ίσως πρόκειται για φαντασία του παιδιού. Ισως έμαθε και από τη γιαγιά της ότι σταματήσαμε να τους δίνουμε τρόφιμα και γι' αυτό το είπε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι παιδί το έχουν βάλει να τα λέει αυτά», καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι στο σπίτι της οικογένειας είχε πάει λίγες φορές όταν γεννήθηκαν τα παιδιά.

Κατά την έναρξη της απολογίας του ο συνταξιούχος υποστήριξε ότι λόγω της συμμετοχής του στα κοινά για περίπου πενήντα χρόνια, θέλησε να βοηθήσει την οικογένεια όταν έμαθε την κακή της οικονομική κατάσταση. «Τους έδωσα παλιά ρούχα και σχολικά είδη, χρήματα ποτέ. Δεν είχα πολλές επαφές μαζί τους», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για συνωμοσία σε βάρος του.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος, που ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, αρνήθηκε κάθε ερωτική σχέση με τη συγκατηγορουμένη του και μητέρα του 11χρονου κοριτσιού, αλλά και ότι είχε αποπλανήσει στο εξοχικό του στο Λεωνίδιο ένα ακόμα κορίτσι, του οποίου η θεία έχει καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες της μητέρας των παιδιών και του συντρόφου της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Παιδί