Ηλεκτρονική Έκδοση

«Έφυγε» ο Χρήστος Χατζησκουλίδης

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατο νόσο, ο Χρήστος Χατζησκουλίδης, από τα κορυφαία σέντερ φορ των ελληνικών γηπέδων στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πανύψηλος (1,90μ.), μελαψός με παρατσούκλι «το μαύρο διαμάντι», ήταν ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στη Β’ Εθνική με 150 γκολ, δυο λιγότερα από τον Ηλία Χατζηελευθερίου.

Ο Χατζησκουλίδης έγινε γνωστός στον Ατρόμητο Πειραιώς, αλλά καθιερώθηκε ως γκολτζής το 1977 όταν πήρε μετεγγραφή στο Αιγάλεω και έπαιξε την πρώτη σεζόν στην Α’ Εθνική (11 γκολ). Καταπληκτικός στον αέρα, με φοβερή ικανότητα να σκοράρει με κεφαλιές χάρη και στο εκτόπισμα του.

Την περίοδο 1981-82 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ Νότιου και Βορείου Ομίλου με 28 γκολ και την επόμενη χρονιά (1982-83) αρχισκόρερ Νότου  με 24 τέρματα, επίτευγμα για το οποίο τιμήθηκε από τον ΠΣΑΠ. Έφυγε το 1985 από το Αιγάλεω (και έπαιξε ως τα 38 σε μικρότερες ομάδες, όπως η Νεάπολη, ο Ακράτητος, η Φλόγα Περιστερίου και η Αγία Ελεούσα) φανερά ενοχλημένος που δεν του έδωσε μετεγγραφή η διοίκηση Μητρόπουλου. Για τον Χατζησκουλίδη, εκεί γύρω στα 1980 είχαν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον μεταξύ άλλων η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Β' Εθνική
Ποδόσφαιρο
Αιγάλεω