Έντυπη Έκδοση

Στείλε το λογαριασμό αλλού

Στο σπίτι μου, όπως και στο σπίτι κάθε Ελληνα που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει ένα στερεοφωνικό συγκρότημα.

Από το ένα ηχείο παίζει η κυβέρνηση, που όλο ανακοινώνει εισπρακτικά μέτρα για να καλύψει το έλλειμμα του Δημοσίου, και από το άλλο ηχείο παίζει η αγορά έξω από την Ελλάδα, που όλο ζητάει πίσω τα δανεικά της και τα λεφτά μας για να ζήσουν οι κερδοσκόποι.

Ομολογώ, ότι αυτή η μουσική όχι απλώς δεν μ' αρέσει, αλλά με εξοργίζει. Με εξοργίζει γιατί έχουν πέσει σαν κοράκια μέσα στην τσέπη μου και στην τσέπη 6.000.000 Ελλήνων οι δανειστές και τοκογλύφοι, για να πάρουν πίσω και να κερδίσουν από τη σπατάλη των δικών μου χρημάτων, που έχουν κάνει μερικές τρακοσαριές βουλευτές και το κύκλωμα γύρω απ' αυτούς, σε συνεργασία και υπό τα χειροκροτήματα δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μου, που έχουν μπερδέψει την έννοια του εργαζόμενου με την έννοια του αργόμισθου. «Βάλε το παιδί να παίρνει ένα μισθό», έχει γίνει εθνικό σπορ.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα, που ο Συνήγορος κ. Ρακιντζής έστειλε στη Δικαιοσύνη την υπόθεση της εταιρείας «Τραμ», στην οποία οι 150 εργαζόμενοι του Απριλίου έγιναν 650 τον Σεπτέμβριο, χωρίς να έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών! Μάλιστα, με μαγικό τρόπο, στην επιχείρηση, που μπαίνει μέσα 30.000.000 ευρώ τον χρόνο, κάτι μέρες πριν να εξαγγελθούν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου προσλήφθηκαν 60 άνθρωποι σε ένα 24ωρο! Θαύμα, θαύμα! Από πού πληρώνεται όλο αυτό το κόλπο; Από την τσέπη μας.

Πόσους εργαζόμενους έχει η ΕΡΤ; Περίπου 7.000. Περίπου 6 φορές περισσότερους από το BBC! Θα μου πεις, τι είναι το BBC μπροστά στην ΕΡΤ. Δίκιο. Αλλά το βρετανικό Δημόσιο δεν έχει λεφτά, ενώ το ελληνικό έχει: τα δικά μας. Για την ακρίβεια, τα μελλοντικά δικά μας. Γιατί το Δημόσιο έχει υποθηκεύσει τις δικές μας εισφορές για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να κάνει τα κομματικά του ρουσφέτια.

Γιατί το βρετανικό δεν έχει, ενώ το ελληνικό έχει; Γιατί το βρετανικό Κοινοβούλιο ελέγχει τι ξοδεύει ο Βρετανός πολίτης. Οι βουλευτές του είναι ξεφτιλισμένοι, αλλά τους έχουν από κοντά οι ψηφοφόροι, που σαν γνήσιοι φραγκοφονιάδες δεν επιτρέπουν σπατάλες με τα λεφτά τους.

Αντιθέτως, οι Ελληνες ψηφοφόροι είναι large. Είναι κιμπάρηδες. Αντί να ελέγχουν τον βουλευτή τού χώνουν κι ένα ντενεκέ λάδι να του βρίσκεται για «το παιδί, που θα βάλει πόδι στο Δημόσιο, να του βρίσκεται ένας μισθός, μια σιγουριά».

Οχτακόσιους τέσσερις εργαζόμενους είχε η Βουλή το 2007. Σήμερα έχει 1.581 χωρίς να διπλασιαστεί ο αριθμός των βουλευτών αντιστοίχως! Πώς διάβολο διπλασιάστηκαν, χωρίς καν να περάσουν από ΑΣΕΠ και γιατί παίρνουν 16 αντί για 14 μισθούς, με αφορολόγητα έσοδα, δεν το ξέρει ακόμα κανένας πολίτης. Γιατί, για να το μάθει, πρέπει να κατέβει στο οδόφραγμα, να βουτήξει τον βουλευτή από τα πέτα και να του πει «γιατί ρε παίζεις με τα λεφτά μου;». Πού τέτοια τύχη.

Πενήντα κάτι ολυμπιακά και μη αθλήματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά, με 25 ομοσπονδίες και κάτι δεκάδες σωματεία, που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Πώς γίνεται όλο ετούτο; Οι κρατικοί διαχειριστές των χρημάτων μας μοιράζουν λεφτά σε τύπους του ημιυποκόσμου για να κάνουν τα κομματικά τους παιχνίδια τζάμπα. Σάμπως αυτοί πληρώνουν; Πληρώνει ο μαλάκας. Πήγε ποτέ κανείς φυλακή; Ούτε γι' αστείο.

Οι στρατιωτικοί παίρνουν, λέει, «πάγια οδοιπορικά»! Πάγια; Από πού; Αν δεν ταξιδεύουν γιατί να πάρουν οδοιπορικά; Επειδή οι βαρκάρηδες της Μυκόνου παίρνουν τραβαγιάτικα επιβατών, εις ανάμνησιν των διαδρομών που έκαναν πλοίο - λιμάνι, όταν το λιμάνι δεν είχε ντόκο! Τα παίρνουν, όμως, ακόμα και το πληρώνεις στο εισιτήριο του πλοίου, κορόιδο!

Πόσες χιλιάδες «βάλε το παιδί να παίρνει ένα μισθό» πληρώνουμε σε ένα αντιπαραγωγικό, νεο-οθωμανικό αλισβερίσι, που χρεώνει το Δημόσιο κάθε χρόνο, μαζί με «επιδόματα απουσίας επιδόματος», μέχρι χρεοκοπίας;

Τι ακριβώς προσθέτει η αντιπροεδρία του κ. Πάγκαλου, που θα κοστίζει στον φορολογούμενο 227.000 ευρώ το 2009, 1.123.000 ευρώ το 2010 και 1.015.000 ευρώ για κάθε χρόνο μέχρι το 2014, και 20 υπαλλήλους;

Πώς κατάφερε και φέσωσε με 660.000.000 ευρώ το ΙΚΑ η παλιά Ολυμπιακή; Από πού βγαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ έλλειμμα του κλάδου σύνταξης του ΟΤΕ μετά τις εθελούσιες και ποιος θα πληρώσει τα 85 εκατ. ευρώ της πλουσιοπάροχης εθελούσιας στον ΟΛΠ; Αυτός που καλείται να πληρώσει την κομματική φαυλότητα, χωρίς οι κομματικοί φαύλοι να επιβαρυνθούν από τα μέτρα λιτότητας.

Να πληρώσουμε όλοι για το έλλειμμα του Δημοσίου; Μωρέ τι μας λες. Να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Εχουν ονοματεπώνυμα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η DP έγραψε: (πριν 11 έτη)
Και αυτοί που τα πήραν έχουν ονοματεπώνυμα, αλλά όλοι, με πρώτους τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ και από κοντά τα κόμματα, τους χαϊδεύουν και τους ΔΥ, και τους αγρότες και τους λιμενεργάτες και τους στρατιωτικούς και λοιπούς των σωμάτων "ασφαλείας" και όλους τους "αναξιοπαθούντες" συμπολίτες μας.
2 Ο/Η pyloros έγραψε: (πριν 11 έτη)
οταν πλεον οι υπολογιστες ειχαν ευρεια χρηση, ολοι λεγαμε και τα κομματα μαζι, εχουμε την ευκαιρεια να μειωσουμε την γραφειοκρατεια, να εκσυγχρονισουμε το κρατος, να εχουμε πιο λιγες χαμενες παραγωγικες ωρες.......αντι αυτου εχουμε πιο πολλους Δ.Υ ο καθε Υπουργος συστηνει και εναν οργανισμο, μια επιτροπη, για να βολεψει υμετερους!! Ασελγησαν διαχρονικα ολοι....ζητειται ελπις!!!!
3 Ο/Η Μικροαστός έγραψε: (πριν 11 έτη)
Σαφώς κακοδιαχειρίζεται το δημόσιο , η φοροκλοπή και φοροδιαφυγή των υπολοίπων δεν ευθύνεται για τίποτα; Τα μαύρα των μεγαλοδημοσιογράφων π.χ. είναι καλά; Και αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ας ανατρέξουν στο τι έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης λίγο πρίν πεθάνει.
4 Ο/Η ο καιρος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Χαιρομαι,που στη συζητηση παρεισφρειει παντα και το θεμα των κεραταδων των δημοσιογραφων.Να με συμπαθατε συντροφοι,αλλα τα κερατα μας δεν θα τα πληρωσουμε επειδη 200 δημοσιογραφοι παιρνουν μαυρα απο τις ιδιωτικες επιχειρησεις οπου δουλευουν.Και οποιος ξερει αναγνωση θα διαβασε στο αρθρο μου για τους χιλιαδες της ΕΡΤ,που την πληρωνουμε απο την τσεπη μας.Την εφημεριδα μην την αγοραζεις αμα δεν σ αρεσει,το καναλι μην το βλεπεις αμα δεν σ αρεσει.Δεν σου κλεβουν λεφτα.Και καμια βρωμιά δεν θα ηταν γνωστη στον τοπο αν δεν υπηρχαν και τα δυο.Εκτος αν διαβαζει το θυμικο και οχι το μυαλο πια.
5 Ο/Η Σαββας έγραψε: (πριν 11 έτη)
Πες τα χρυσοστομε !!! Μεχρι εδω καλα. Μηπως ομως καποτε πρεπει να παμε και 1 βημα παραπερα ; Αυτα που γραψατε οχι μονο βρισκουν συμφωνους πολλους Ελληνες, αλλα με τα γραπτα σας αισθανομαστε και μια ικανοποιηση του τυπου "πες τα στα παχυδερμα ρε μεγαλε!" κλπ κλπ κλπ.
Ομως αγαπητε μου κυριε, περαν της δυναμης της πενας που εχετε, εχετε απο πισω την υποστηριξη ενος ολοκληρου οργανισμου με ανθρωπους με κυρος, γνωριμιες αλλα κυριως και νομικους. Πότε αυτες οι φωνες θα απευθυνθουν στους υπευθυνους παραληπτες και πότε θα απαιτηθει απαντηση και υπευθυνες ενεργειες ; Το εχουμε ολοι καταλαβει οτι οι πολιτικοι κανουν τα παχυδερμα. Επιτελους ποιός και πότε θα κανει μια αγωγή για συγκεκριμενο θεμα και πότε θα δουμε καποιον στο δικαστηριο, όπου αν καταδικαστει, η περιουσια του να επιστρεψει εκει που πρεπει ; Γιατι αγαπητε μου κυριε, που σημειωτεον ειστε ο κυριώτερος λόγος που διαβαζω την Ελευθεροτυπια, καλα οσα και οπως τα λετε, αλλα απο την αλλη φτανουν οι ασκοπες φωνες (αφου οπως λεει και ο λαος "Στου κουφου ...........βροντα"). Φτανει μη μας "φτιαχνετε" περισσοτερο με αυτους που μας διοικουν, αφου βλεπετε αυτους εχουμε και εναλλακτικη καμμια. Καντε παρακαλω οτι μπορειτε, blog, κοινη διαμαρτυρια με συμεμτοχη πολιτων, κλπ κλπ. Αρκετα με τους παρασιτικους οργανισμους των περισσοτερων δημοσιων υπαλληλων.
Να με συγχωρειτε για το εντονο υφος αλλα ειπαμε "η πενα εχει δυναμη".
Ευχαριστω για τη δυνατοτητα.
6 Ο/Η ο καιρος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Σαββα μου να με συμπαθας αλλα αν ειναι καποιος απων απο ολο αυτον τον αγωνα ειναι ο λαος.Εσεις να κενετε,λοιπον τις διαμαρτυριες και τους ξεσηκωμους και να γκρεμισετε την πολιτικη σαπιλα.Γιατι αν δεν ειναι ο λαος το πιο ισχυρο πραγμα που υπαρχει τοτε δεν ειναι ο λαος που αξιζει καλυτερης μοιρας.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πέμπτη πέννα