Έντυπη Έκδοση

Και e-λογιστής στο μπάχαλο των αποδείξεων

Ενας πολυπράγμων και ακούραστος φοροτεχνικός βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στον «αέρα» του Διαδικτύου, έτοιμος να βάλει τα λογιστικά σας σε τάξη. Ο λόγος για το AFOROLOGITO.gr, ένα νέο δωρεάν ιντερνετικό εργαλείο διαχείρισης και παρακολούθησης εξόδων, του οποίου αποστολή είναι να συμμαζέψει το χάος των αποδείξεων που από 1/1/2010 φυλάμε με ζήλο συλλέκτη σπάνιων νομισμάτων.

Η σελίδα του υπόσχεται φοροτακτοποίηση και πιθανόν ...φοροαπαλλαγή Η σελίδα του υπόσχεται φοροτακτοποίηση και πιθανόν ...φοροαπαλλαγή Στόχος του AFOROLOGITO.gr είναι να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη λύση με την οποία θα καταγράφουμε τις αποδείξεις μας ηλεκτρονικά με εύκολο τρόπο -ακόμα και για τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Η διαδικασία είναι απλή: Με τη χρήση ενός ενεργού προσωπικού λογαριασμού e-mail κάνουμε εγγραφή και εν συνεχεία περνάμε τις πληροφορίες που αναγράφονται σε κάθε απόδειξη που έχουμε μαζέψει (ΑΦΜ, ημερομηνία, ποσό, επωνυμία επιχείρησης κ.λπ.) στα αντίστοιχα κουτάκια. Το σύστημα αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες, επιτρέποντας μελλοντική τους επεξεργασία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να ελέγχουν τα έξοδά τους μέσα από διαδραστικά γραφήματα στατιστικών, να διατηρούν αντίγραφο της λίστας των αποδείξεών τους και, αφού το υπουργείο ανακοινώσει το νομοσχέδιο, να υπολογίσουν επακριβώς το αφορολόγητό τους. Ολα αυτά, φυσικά, χωρίς καμία χρέωση. «Το AFOROLOGITO.gr επινοήθηκε από μία ομάδα συμβούλων μηχανογράφησης και λογιστικής, με σκοπό τη δημιουργία μιας διαδικτυακής κοινότητας. Είναι κάτι παραπάνω από εξελιγμένο σύστημα αρχειοθέτησης», λέει ο Ηλίας Αλεξάκης, σύμβουλος μηχανογράφησης και επικεφαλής της ομάδας. «Δεν είναι μόνο ότι επιτρέπει να καταχωρίζονται τα στοιχεία των αποδείξεων. Το σύστημα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε, εάν γίνει κάποιο λάθος (για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε λάθος ΑΦΜ), να ενημερώνει και να μην αφήνει τη διαδικασία να προχωρήσει. Σας εξοικονομεί και χρόνο αφού, αν κάποιος άλλος έχει ήδη εισαγάγει απόδειξη από το ίδιο κατάστημα, εσείς πληκτρολογείτε μόνο το ΑΦΜ και τα υπόλοιπα στοιχεία συμπληρώνονται αυτόματα. Τέλος, όταν έρθει η ώρα να κατατεθούν τα στοιχεία των αποδείξεων, το AFOROLOGITO.gr θα σας τα μετατρέψει αυτόματα στη μορφή που θα ορίσει το υπουργείο».

Για την εγγραφή στο AFOROLOGITO.gr δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου -δεν χρειάζεται ονοματεπώνυμο, αριθμός ταυτότητας, τίποτα. «Τονίζουμε ότι το AFOROLOGITO.gr είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία που δεν έχει καμία σχέση με δημόσια υπηρεσία. Στοχεύει στην παροχή ενός δωρεάν διαδικτυακού εργαλείου για τη διευκόλυνσή μας. Σκοπεύουμε να προσθέτουμε διαρκώς νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τα μέλη στην οικονομική τους διαχείριση», συμπληρώνει ο Ηλίας Αλεξάκης. Ηδη οι... παροχές έχουν ξεκινήσει, με το AFOROLOGITO.gr να κάνει εβδομαδιαίες κληρώσεις, δίνοντας σε τυχερούς χρηματικά ποσά και δωροεπιταγές.

Πριν, λοιπόν, τρέξετε στα χαρτοπωλεία να προμηθευτείτε τα απαραίτητα χαρτόκουτα, ζελατίνες και κλασέρ για να στοιβάξετε τις αποδείξεις σας, περάστε και μια βόλτα απ' τον... λογιστή σας στο Διαδίκτυο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Πληροφορική και διαδίκτυο