Έντυπη Έκδοση

προβοκάτορες ΘΟΥ ΒΟΥ...

Ψύλλο στ' άχερα βρίσκουν απ' τους δορυφόρους τους (με τη νέα τεχνολογία), απ' τους σπιούνους τους (με την παλιά τεχνολογία) και με τη βοήθεια του Θεού (χωρίς καμμιά τεχνολογία) οι Αμερικανοί.

Μόνον τον Μπιν Λάντεν δεν μπορούν να βρουν.

Μήπως στην πραγματικότητα είναι ο ερίφης Καλβινιστής, ζει στο Αϊντάχο και γράφει τον επόμενο κύκλο του LOST;...

Αφού έγραψε για την επαίσχυντη πυρπόληση της Συναγωγής στα Χανιά τις προάλλες η στήλη, λάβαμε δύο τηλεφωνήματα (ένα από συνάδελφο δημοσιογράφο κι ένα από φίλον αναγνώστη) που προσπαθούσαν να μας επιστήσουν την προσοχή στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Σχεδόν η στήλη τους αποπήρε (πάντα με τον ευγενικό τρόπο της θείας Φωτούλας): «πάλι συνωμοσιολογίες; πάλι οι κακοί ξένοι που θέλουν το κακό μας;».

Πλην όμως, φευ, είχαν δίκιο! Οπως απεκαλύφθη, οι ένοχοι των δύο εμπρησμών είναι δύο Βρετανοί απ' τη βάση του ΝΑΤΟ (ήδη έχουν συλληφθεί), δύο Αμερικανοί απ' τη βάση των ΗΠΑ (ήδη αναζητούνται, δεν γνωρίζω κι αν -τολμάμε να- καταζητούνται) καθώς και ο συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις δωσίλογος, εθνικόφρων γραισκύλος Ελληνας, όστις τυγχάνει κι αυτός εξωτερικός συνεργάτης στη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Κάζο περιωπής!

Να τραβάει τα μαλλιά τής CIA η Μοσάντ και τούμπαλιν.

Οπως γράφει το «ΠΡΙΝ» κι άλλες εφημερίδες, οι προβοκάτορες εμπρηστές κατεγράφησαν από τις κάμερες των καταστημάτων γύρω απ' τη Συναγωγή (σε αυτήν την περίπτωση ο Μεγάλος Αδελφός έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του).

...................................

Εννοείται ότι στο μεταξύ το Σταίητ Ντηπάρτμεντ είχε προλάβει να εκδώσει αμέσως ανακοίνωση εναντίον της... «αντισημιτικής Ελλάδος» (τουριστική οδηγία), ενώ στη «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» είχε ήδη στο τσακ μπαμ δημοσιευθεί άρθρο με τίτλο «Η ντροπή (σ.σ.: κι άλλη;) της σύγχρονης Ελλάδας».

Ο συγγραφέας του άρθρου (όπως άλλωστε και οι καθ' ημάς καραγκιόζηδες που ψωμίζονται συκοφαντώντας για αντισημιτισμό όποιον κριτικάρει τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και ειρήνης) δεν έχασε την

ευκαιρία -διότι αυτό είναι το ζητούμενο- να ψέξει αυτό ακριβώς: τη σύγκριση των ισραηλινών πρακτικών με το ναζιστικό προηγούμενο, σύγκριση που στην Ελλάδα έχει πάρει, κατά τον αρθρογράφο, ιδιαίτερες διαστάσεις.

Κάνει λάθος ο καλός αυτός άνθρωπος! Σε όλον τον κόσμο πια, και στην Ευρώπη, και στις ίδιες τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους μάλιστα και πολλοί γενναίοι Εβραίοι συγκρίνουν ευθέως τις φασιστικές πρακτικές του Ισραήλ με τις ανάλογες ναζιστικές.

Πολλοί πια αντιλαμβάνονται τη Γάζα ως ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, πολλοί φρίττουν με το Τείχος στη Δυτική Οχθη, πολλοί δεν ανέχονται πλέον την αργή, ενίοτε γρήγορη και πάντως συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Οι συνήθεις κατηγορίες για αντισημιτισμό πέφτουν πλέον στο κενό. Είναι χιλιάδες πια οι γελοιογραφίες, τα άρθρα, οι αναλύσεις σε όλον τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό Τύπο που συγκρίνουν τις ισραηλινές πολιτικές με τις ναζιστικές. Οχι πλέον μόνον οι αντιφασίστες ή οι αντισιωνιστές, αλλά εκατομμύρια δημοκρατικοί πολίτες έχουν αντιληφθεί και βλέπουν στο κράτος του Ισραήλ τον διεθνή τραμπούκο που απειλεί με πόλεμο όποιον γουστάρει, που εξαπολύει πολέμους (μάλιστα... προληπτικούς) όποτε γουστάρει,

ένα κράτος που, εν τέλει, προσβάλλει βαθειά κι ατιμάζει την ιστορία των ίδιων των Εβραίων -τα πογκρόμ που έχουν υποστεί, το ίδιο το Ολοκαύτωμα.

Ναι! όσον οι Ισραηλινοί θα φέρονται σαν ναζί, πολλοί, όλο και πιο πολλοί, θα τους συγκρίνουμε με τους χιτλερικούς, τα σύμβολά τους, τον αγκυλωτό σταυρό -με ό,τι δηλαδή τους ενοχλεί περισσότερο.

Οταν προ εικοσαετίας περίπου εμφανίσθηκαν οι πρώτες τέτοιες συγκρίσεις (κυρίως με σκίτσα) το κάναμε για να σοκάρουμε -με δέος και τρόμο- για να αφυπνίσουμε, έστω διά της υπερβολής.

Τώρα πια η σύγκριση αυτή γίνεται με (ανήμπορη) οργή, απερίγραπτη αποστροφή κι ελάχιστες ελπίδες. Ισως αυτή η σύγκριση να 'χει πλέον ξεπεραστεί απ' τα πράγματα. Και ναζί να τους λες πια, οι Ισραηλινοί δεν καταλαβαίνουν...

... όπως ούτε οι ναζί καταλάβαιναν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

28 σχόλια

21 Ο/Η Νίκος Σαραντάκος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Σοβαρό επιχείρημα, κύριε Oisterwijk!
Αν σας πω εγώ ότι ο τάδε κι ο δείνα Ρωμαίος ονομάζουν ψεύτες και απατεώνες τους Έλληνες, θα μου πείτε ότι το κάνουν από ανθελληνισμό. Όταν κακοχαρακτηρίζουν τους εβραίους, ως δια μαγείας γίνονται αντικειμενικοί. Περίεργο, ε;
22 Ο/Η Γιάννης Β. έγραψε: (πριν 8 έτη)
Μας λένε κάποιοι πως άλλο Εβραίοι και άλλο Ισραήλ.

Συγγνώμη, κύριοι. Το Ισραήλ αποτελείται από Εβραίους. Εκείνοι εκλέγουν τους πολιτικούς τους. Εκείνοι συμφωνούν με την πολιτική τους.

Αν πάμε με βάση τη λογική τους, τότε άλλο Χίτλερ και άλλο Γερμανοί. Αλλά, φτάνουμε σε άτοπο, γιατί μας λένε πως η ανοχή των Ελλήνων εκτρέφει φαινόμενα αντισημιτισμού, επομένως και η ανοχή των Γερμανών έφερε τον Χίτλερ. Συμπερασματικά, η ανοχή των Εβραίων οδηγεί στο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.

ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.
23 Ο/Η Γιάννης Β. έγραψε: (πριν 8 έτη)
Προς Νίκο Σαραντάκο:

Βιάστηκε όσο βιάστηκαν να βγάλουν κάποιοι δελτία τύπου για γενικευμένα φαινόμενα. Μόνο που στη μία περίπτωση κάποιοι έγιναν ρεζίλι, ενώ στην άλλη μιλάνε οι πληροφορές της ΕΛΑΣ.
24 Ο/Η σοκ έγραψε: (πριν 8 έτη)
"Ναι! όσον οι Ισραηλινοί θα φέρονται σαν ναζί, πολλοί, όλο και πιο πολλοί, θα τους συγκρίνουμε με τους χιτλερικούς, τα σύμβολά τους, τον αγκυλωτό σταυρό -με ό,τι δηλαδή τους ενοχλεί περισσότερο."

Απίστευτο αυτό που διαβάζουμε.

Αλήθεια, γιατί σε ένα άρθρο που μιλάει για επίθεση εναντίον μιας συναγωγής Ελλήνων, καταλήγουμε να διαβάζουμε για πολιτικές του Ισραήλ; Τι σχέση έχουν οι Έλληνες με το Ισραήλ; Και πιστεύουμε πραγματικά ότι οι Έλληνες Εβραίοι έχουν πιό στενές σχέσεις με το Ισραήλ; Κι αν έχουν αυτό σημαίνει ότι εγκρίνουν την πολιτική του έναντί της Παλαιστίνης; Νομίζετε ότι στο ίδιο το Ισραήλ δεν γίνονται διαμαρτυτίες για τις πολιτικές του κράτους;

Και το ολοκαύτωμα δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Άλλο πράγμα είναι να προσπαθείς να προστατευθείς από ανθρώπους οι οποίοι έχουν δηλώσει ρητά και απερίφραστα ότι θέλουν να εξαφανίσουν το κράτος σου κι άλλο να σε κυνηγάνε και να σε κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να έχεις δηλώσει ποτέ ότι επιθυμείς την εξαφάνιση της Γερμανίας ή κάποιου άλλου κράτους ή άλλης πληθυσμιακής ομάδας. Αν ένα γειτονικό σε εμάς κράτος έλεγε ότι επιθυμεί την εξαφάνιση της Ελλάδας, εμείς πώς θα αντιδρούσαμε; Νομίζω ππολύ χειρότερα απ' ότι το Ισραήλ απέναντί στην Γάζα.
25 Ο/Η o γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αλλο πράγμα είναι να λέει κάποιος ότι θέλει να σε εξαφανίσει (χωρίς να το μπορεί) κι άλλο πράγμα εσύ να τον εξαφανίζεις, επειδή το μπορείς. Σκόπιμα και συστηματικά. Αδίστακτα και με σχέδιο.

Προς τον "σοκ": Η πΓΔΜ έχει στο Σύνταγμά της αλυτρωτικές θέσεις σε βάρος μας, αλλά όπως βλέπετε ούτε πολύ χειρότερα αντιδρούμε ούτε καν το ίδιο. Αστεία πράγματα. Δεν υπάρχει ανάμεσά μας ούτε ένας νεκρός ευτυχώς. Ενώ το Ισραήλ, αν διαβάσετε τα ντοκουμέντα που βγαίνουν διαρκώς στο φως, γιά την εξόντωση των Παλαιστινίων υπάρχει σχέδιο που εφαρμόζεται κοντά 60 χρόνια τώρα. Απόδειξη; τα ελάχιστα θύματα από πλευράς Ισραήλ και τα χιλιάδες απο την πλευρά των Παλαιστινίων. Αλλωστε ο Μπεν Γκουριόν είχε πει: "Θα τους συντρίψουμε με την τρομοκρατία και τις δολοφονίες." Όσο για το ότι είναι παράλογο να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους Έλληνες, Γάλλους κλπ Εβραίους και να καταστρέφουνε κάποιοι φανατικοί τους τόπους λατρείας τους, αυτό δεν μπαίνει καν σε συζήτηση. Γιατί όμως θέλετε κάποιοι μικρόνοες να καταλάβουν την διαφορά, όταν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν την άλλη διαφορά: Ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους ποιός είναι ο θύτης και ποιός το θύμα.
26 Ο/Η durruti έγραψε: (πριν 8 έτη)
Το επιχείρημα της καταστροφής του κράτους του Ισραήλ είναι πραγματικά τρομακτικό... Είναι σαφές πως η γενοκτονία είναι η μόνη απάντηση απέναντι στους Παλαιστινίους που πολεμάνε με πέτρες ένα κράτος που έχει πυρηνικά... Όσο για τις καταστροφές συναγωγών και εβραϊκών νεκροταφείων είναι πολύ απλή η απάντηση πως σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. επιθέσεις αριστερών) αυτές γίνονται γιατί οι δράστες βλέπουν σε αυτά το μοναδικό συμβολισμό του ισραηλινού κράτους στον τόπο τους, το ίδιο θα γίνοταν αν υπήρχε σε κάθε ελληνική πόλη ένα προξενείο αυτού του κράτους. Δεν είναι τόσο δυσνόητη η φύση κάποιων επιθέσεων νομίζω.
Ο Στάθης φαντάζομαι αναφέρεται στη σπουδή των διεθνών Μέσων να καταδικάσουν ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί έγκειται και η θεωρία συνομωσίας.
Εν κατακλείδι πάντα η επίδειξη και χρήση πολεμικής ισχύος απέναντι στον αδύναμο θα είναι φασισμός και αυτό ακριβώς κάνει το κράτος του Ισραήλ με τον απεχθέστερο τρόπο.
27 Ο/Η durruti έγραψε: (πριν 8 έτη)
Θεωρώ πως ο Στάθης αναφέρεται σε θεωρία συνομωσίας καταδεικνύοντας τη σπουδή διεθνών Μέσων να καταδικάσουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία για την επίθεση. Δε χρειάζεται να περιμένει κανείς κάτι για να το αντιληφθεί αυτό.
Προσωπικά δε βλέπω κάποια σύγχυση από την πλειοψηφία, πέραν των γνωστών φασιστοειδών (χρυσαυγά, κλπ.), όσον αφορά το διαχωρισμό ισραηλινού κράτους και εβραίων. Είναι ευκολονόητο πως κάποιες επιθέσεις (π.χ. αριστερών) σε συναγωγές κ.α. γίνονται εκεί μόνο και μόνο επειδή τα μέρη αυτά είναι τα μοναδικά που παρουσιάζουν κάποιο συμβολισμό του αντίστοιχου κράτους σε πολλές ελληνικές πόλεις. Ας υπήρχαν προξενεία του Ισραήλ σε κάθε πόλη να απορροφούσαν αυτά την κατακραυγή του κόσμου.
Πάντως είναι συγκλονιστικό το επιχείρημα για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων που αναφέρεται στο ότι αυτοί θέλουν να καταστρέψουν το κράτους του Ισραήλ. Πράγματι είναι τρομακτική απειλή οι πέτρες απέναντι σε μια πυρηνική δύναμη... Όσο και να κακοφαίνεται σε κάποιους η επίδειξη και χρήση πολεμικής ισχύος απέναντι σε αδύναμους είναι φασισμός και αυτό ακριβώς κάνει το Ισραήλ, για αυτό και τα συμβολά του θα παρομοιάζονται πλέον ορθά με τα σύμβολα του φασισμού-ναζισμού. Εξάλλου δεν πρόκειται για αμιγώς θρησκευτικά σύμβολα, αφού χρησιμοποιούνται σε κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής αυτού του κράτους (σημαίες, κλπ.)
28 Ο/Η Βέρα Δ. έγραψε: (πριν 8 έτη)
@Γιάννη Β.:
Έτσι είναι, άλλο Εβραίοι και άλλο Ισραήλ, κι όχι μόνο με την έννοια που το λέτε εσείς. Επίσης, αν και πρόκειται για άλλου είδους διαφοροποίηση, άλλο Ναζί και άλλο Γερμανοί.

Για παράδειγμα, Γερμανοί ήταν ένα μεγάλο μέρος των Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.
Μπορείτε να το σκεφτείτε λίγο κι αυτό.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 28

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος