Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέθανε ο Σέφης Αναστασάκος

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Καρδίτσας, Σέφης Αναστασάκος.

Γεννήθηκε το 1942 στον Αμάραντο της περιοχής των Αγράφων Καρδίτσας. Σπούδασε νομικά, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1989 και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο στην ίδια περίοδο, όπου είχε την ευκαιρία να προωθήσει ελληνικά θέματα.

Μέχρι το θάνατό του ήταν δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Δανειοληπτών (ΕΛ.Ι.ΔΑ).

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την πολιτική και την δικηγορία, έγραψε τα πολιτικά και ιστορικά βιβλία: "Θύελλα στην Αθήνα", "Μύθος και Πραγματικό της νέας Γιάλτας", "Επιστολή στον Χένρυ Κίσσιγκερ" και πρόσφατα το τρίτομο βιογραφικό έργο "Ο Πλαστήρας και η εποχή του". Στα βιβλία αυτά, αναλύει τα αίτια που επέδρασαν διαχρονικά στην διαμόρφωση των εξελίξεων των ελληνικών και διεθνών υποθέσεων. Σ

το βιβλίο του ιδιαίτερα για τον Πλαστήρα, παράλληλα με την βιογραφία του "Μαύρου Καβαλάρη", παρουσιάζεται και αναλύεται ολόκληρη η Νεοελληνική Ιστορία μέχρι την δεκαετία του '50.

Ασχολήθηκε επίσης με τα γράμματα και έργα του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκδόθηκαν οι ποιητικές του συλλογές "Μεθόριος", "Άβατα", "Δραπέτες" και "Στη σκιά των Ανεμόμυλων".

Έγραψε δοκιμιακά κείμενα για Έλληνες και ξένους συγγραφείς, καθώς και για τα διάφορα λογοτεχνικά ρεύματα. Μετάφρασε επίσης παλαιούς και σύγχρονους Τούρκους ποιητές. Παράλληλα αρθρογραφούσε σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά και επιμελήθηκε εκπομπές στο ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Η κηδεία του Σέφη Αναστασάκου θα τελεστεί την Τρίτη στις 15:30' στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής στη Ν. Σμύρνη Αττικής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ