Έντυπη Έκδοση

Παρέμβαση Σαμαρά στη σύρραξη Μαρκόπουλου - Κεδίκογλου

Αλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ με τον τίτλο «Εσωστρέφεια στη Ν.Δ.» παίχτηκε χθες και χρειάστηκε η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για να μην εξελιχθεί σε σύρραξη μεταξύ δύο βουλευτών.

Α. Σαμαράς, Κ. Μαρκόπουλος, Σ. Κεδίκογλου Α. Σαμαράς, Κ. Μαρκόπουλος, Σ. Κεδίκογλου Ταυτόχρονα, άλλοι βουλευτές άρχισαν να λένε ότι δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν στην εξέταση και στελεχών της Ν.Δ. από τις επιτροπές της Βουλής.

Το νέο επεισόδιο πυροδοτήθηκε από όσα είπε ο πρώην υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, σε πρόσφατη εκδήλωση ψηφοφόρων του, για τον συνάδελφό του Σίμο Κεδίκογλου. «Οσο ήμουν υπουργός δεν είχα αντιπολίτευση από τους αντίπαλους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Απέκτησα αντιπολίτευση σήμερα από τον κ. Κεδίκογλου. Ελπίζω να ήταν ένα ατόπημα στιγμιαίο», είπε. Η αναφορά του αφορούσε ερώτηση, την οποία είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ. Κεδίκογλου και ζητούσε διαχειριστικό έλεγχο στα έργα του ΕΟΤ στην Εύβοια. Η ερώτηση στρεφόταν, εξ αντικειμένου, εναντίον του κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού.

Η απάντηση αυτή του κ. Μαρκόπουλου είχε χθες συνέχεια, καθώς ο κ. Κεδίκογλου απάντησε οργισμένα, ζητώντας από τον συνάδελφό του «να ανακαλέσει, αλλιώς θα είναι κοινός συκοφάντης». Και αμέσως μετά πήγε στα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, όπου συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τερματιστεί αμέσως η εσωστρέφεια και του ζήτησε να μη δώσει συνέχεια.

Στη Ρηγίλλης πήγε και ο κ. Μαρκόπουλος και είχε συζήτηση με τον εκπρόσωπο του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος του μετέφερε την επιθυμία του κ. Σαμαρά να σταματήσει εδώ η αντιδικία του με τον κ. Κεδίκογλου.

Εκτός από το γεγονός ότι Μαρκόπουλος και Κεδίκογλου εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια, τους χωρίζει και η ένταξή τους σε διαφορετικά στρατόπεδα στη μάχη για την αρχηγία της Ν.Δ. (με τον Σαμαρά ο πρώτος, με την Ντόρα Μπακογιάννη ο δεύτερος).

* Δύο βουλευτές της Ν.Δ. δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κληθούν στελέχη του κόμματος στην Εξεταστική για το σκάνδαλο της SIEMENS. «Οταν υπάρξουν σοβαροί λόγοι για οποιονδήποτε, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συζητάμε αν θα πάει κάποιος ή να μην πάει», είπε η Φωτεινή Πιπιλή, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κληθεί ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής. Και ο Γιάννης Μανώλης δεν απέκλεισε το σκάνδαλο της SIEMENS να αφορά «κατά 10%» και μεμονωμένα στελέχη της Ν.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία