Έντυπη Έκδοση

Υποτροφίες σε παιδιά-μετανάστες

Χρόνια τώρα τα βραβεία κοινού στο «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα», που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, έχουν χορηγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Συνεπές στον κοινωνικό του χαρακτήρα, με ταινίες που αντανακλούν την κοινωνική, ιστορική, πολιτική και ανθρώπινη πραγματικότητα, το φετινό 12ο Φεστιβάλ (12-21 Μαρτίου) θεσμοθετεί δύο υποτροφίες-βραβεία αξίας 5.000 ευρώ το καθένα για παιδιά-μετανάστες, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι υποτροφίες, που θα δίνονται με την υποστήριξη εκπαιδευτικών οργανισμών, απευθύνονται σε μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούν παιδιά από χώρες όπως Αλβανία, Γεωργία, Αρμενία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Καζακστάν, Κίνα κ.ά. Η υποτροφία θα παρέχει σε δύο μαθητές της Γ' Γυμνασίου κάθε χρόνο τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο Λύκειο και να ακολουθήσουν σπουδές στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Στόχος του φεστιβάλ είναι να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση συνθηκών της ζωής των παιδιών και στη διευκόλυνση της ένταξής τους στην κοινωνία.

Να θυμίσουμε ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ δίνει και άλλα βραβεία σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς. Είναι το Βραβείο Διεθνούς Αμνηστίας σε ταινία με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Βραβείο της WWF Ελλάς σε ταινία των τμημάτων «Κοινωνία και περιβάλλον» και «Πλανήτης σε κίνδυνο», που αφορούν οικολογικά θέματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος