Έντυπη Έκδοση

Πειρατές και πριγκίπισσες από τη Γαλλία

Η τιμώμενη χώρα της έκθεσης θα εκπροσωπηθεί από συγγραφείς και εικονογράφους αγαπητούς και από τα Ελληνόπουλα

Εννέα Γάλλοι συγγραφείς και εικονογράφοι θα συναντήσουν το κοινό στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, που θα στεγάσει τις εκδηλώσεις της τιμώμενης χώρας, που είναι φέτος η Γαλλία.

Η FNAC θα στήσει ένα δικό της βιβλιοπωλείο, όπου θα πωλούνται γαλλικά παιδικά βιβλία.

* Ο Πολ Τιές (γενν. 1958) λάτρης της κλασικής λογοτεχνίας υπογράφει τη σειρά «Ο πειρατής Φτερούλης» μαζί με τον κομίστα και εικονογράφο Λουΐ Αλουάν (γενν. 1955). Κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα βιβλία τους «Περίεργοι πειρατές» και «Θησαυρός στο νησί με τα μαργαριτάρια» («Κέδρος»). Μόνον με την υπογραφή του Πολ Τιές κυκλοφορούν τα «Η σκιά της πριγκίπισσας» («Κάστωρ»), «Ο Αγριάκος σε δύσκολη θέση», «Ο Αγριάκος στη ζούγκλα», «Ο Αγριάκος στον πόλεμο» («Χρήστος Ε. Δαρδανός»).

* Ο Φιλίπ Λεσερμεγιέρ (γενν. 1968) έκανε τη μεγάλη επιτυχία, το 2004, με τις «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες» («Μεταίχμιο»). Είναι μια αναφορά σε διάσημες πριγκίπισσες, όπως στη Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη. Από τον ίδιο οίκο τα «Γενέθλια».

* Ψυχολόγος και συγγραφέας είναι η Ελιζαμπέτ Μπραμί, που θα συνομιλήσει με τον ψυχίατρο Νίκο Σιδέρη, με θέμα το βιβλίο του «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!».

* Η Λιντιά Ντεβός (γενν. 1951) εμπνέεται από την καθημερινή πραγματικότητα και ευαισθητοποιεί τους νέους στα σύγχρονα προβλήματα.

* Ο Ολιβιέ Ταλέκ (γενν. 1970), ο οποίος δημοσιεύει τακτικά στο «Elle», στο «Le Nouvel Observateur» και στη «Liberation» είναι γνωστός από τον «Μεγάλο και τον μικρό λύκο» («Ηλίβατον»), για τις διακυμάνσεις των συναισθημάτων και τις αλλαγές της συμπεριφοράς.

* Η Μαρί Γκουντό (γενν. 1955), καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας, στα μυθιστορήματά της ζωντανεύει την αρχαία Ελλάδα: «Η Μήδεια από την Κολχίδα» και «Η Ωραία Ελένη» («Κέδρος»).

* Ο Τιμοτέ ντε Φομπέλ (γενν. 1973) συγγράφει τη φανταστική ιστορία ενός μικροσκοπικού λαού, με ήρωα τον Τόμπι Λόλνες.

* Ο Ζαν-Φιλίπ Αρού-Βινιό διευθύνει τη σειρά «Gallimard Jeunesse». Για το έργο του «Κουρτίνα στη νύχτα» τιμήθηκε το 1984 με το Βραβείο Πρώτου Μυθιστορήματος. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα έργα του: «Ο άνθρωπος της πέμπτης μέρας» («Μπουκουμάνης»), «Στο βιβλίο αυτό ο ήρωας δεν είμαι» και «Γιορτές και γλέντια» («Καστανιώτης»).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Λογοτεχνία