Έντυπη Έκδοση

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ * ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζουν Παπούλια

Επανεκλέγεται την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να υπερψηφιστεί από όλες της πτέρυγες της Βουλής, πλην της Αριστεράς!

«Είναι αυτονόητη η επιλογή, η πρότασή μας για επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση έχει την ευρύτατη συναίνεση και των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον κ. Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος έδειξε συγκινημένος ακούγοντας, στο γραφείο του, τον πρωθυπουργό να του πλέκει το εγκώμιο:

«Είναι χαρά και τιμή, είπε, να έχουμε μια πρόταση που μας τιμά όλους, την πρόταση για την επανεκλογή σας.

Είναι, νομίζω, ευρύτατη η πεποίθηση ότι έχετε τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανώτατο αυτό αξίωμα και σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, όπου κρίθηκαν και δοκιμάστηκαν θεσμοί. Μπορέσατε και αφήσατε ένα στίγμα εθνικό, πολιτειακό, ενισχύοντας την αίσθηση της σιγουριάς, της ασφάλειας και της δημοκρατίας και νομίζω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες θεωρούν αυτονόητη την επανεκλογή σας».

Ο κ. Παπούλιας τον ευχαρίστησε για την τιμή.

«Δεν έκανα τίποτε άλλο περισσότερο από το καθήκον μου», είπε ο Πρόεδρος συγκινημένος.

Ο κ. Παπανδρέου, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Κάρολου Παπούλια και την έως τώρα θητεία του:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ανώτατο αυτό αξίωμα της χώρας μας, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πάντα με ευθυκρισία και με αίσθημα εθνικού χρέους και μάλιστα σε μια εποχή, όταν δοκιμάστηκαν και αμφισβητήθηκαν οι θεσμοί της χώρας μας. Και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι αυτονόητη η επιλογή, η πρότασή μας για επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση έχει την ευρύτατη συναίνεση και των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.*

! Την ανανέωση της θητείας του Κάρολου Παπούλια προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς, με προσωπική επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή της επιστολής λίγη ώρα πριν μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας