Έντυπη Έκδοση

ΚΚΕ Δεν ψηφίζει κανένα ΣΥΡΙΖΑ Ανακοινώνει υποψήφιο

Από τον περασμένο Ιούλιο όταν το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση που έγινε τότε είχε σχέση με την πάγια θέση του κόμματος να μην ψηφίζει, ανεξαρτήτως προσώπου, Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ο οποίος δεν μπορεί παρά να επικυρώνει με την υπογραφή και τα διατάγματά του την αντιλαϊκή πολιτική κάθε κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μέσω του Αλέξη Τσίπρα έχει ανακοινώσει ότι προσανατολίζεται να ψηφίσει υπέρ κάποιου δικού του υποψηφίου. Το όνομά του δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να πρόκειται πιθανότατα για έναν υποψήφιο που θα προέρχεται είτε από τον ΣΥΝ είτε από κάποια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείεται να γίνει πρόταση σε κάποια προσωπικότητα της Αριστεράς.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου θα αποφασίσει. Να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο πολιτικός σχηματισμός που ανήκει θα έπρεπε να ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια αφού η θητεία του θεωρείται πετυχημένη. Είχε αναφερθεί μάλιστα στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικαλεστεί όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και τους νέους. Ωστόσο για λόγους συμβολικούς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια. Μετά τη συζήτηση που θα γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο θα προτείνει ο πολιτικός σχηματισμός της Αριστεράς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας