Έντυπη Έκδοση

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

Προεκλογικά νταραβέρια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με Χριστοφοράκο

Δύο καυτές σημειώσεις στο ημερολόγιο του «Mister Siemens», λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, χρήζουν απάντησης.

Τι ήθελαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο δύο κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ;

Ειδικότερα:

* Στη σελίδα του ημερολογίου τού τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται η σημείωση: «Ζαγορίτης 10-10.30», ενώ δίπλα γράφεται ώρα 21.00. Η σημείωση παραπέμπει σε τηλεφωνική επαφή, προφανώς, του Λ. Ζαγορίτη, γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, με το γραφείο του Μιχ. Χριστοφοράκου που ήταν «εκπαιδευμένο» να γράφει τα πάντα, αλλά και να διευθετεί συναντήσεις. Ποιος άραγε ήταν ο σκοπός της επικοινωνίας αυτής δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές; Υπήρξε και συνάντηση των δύο και γιατί;

* Σε άλλη σελίδα με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται άλλη σημείωση από τη γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου: «Σπυρόπουλος Ροβέρτος, Γεν. Διευθυντής ΠΑΣΟΚ», ενώ καταγράφονται ένα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνό του «για επαφή». Αυτό συνέβη τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και εγείρει αντίστοιχα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επαφής και για πιθανή συνάντηση που μπορεί να ακολούθησε.

Σαφής ο ρόλος του

Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου αναφέρεται σημείωση με το όνομα του Λ. Ζαγορίτη, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007 - Στο ίδιο ημερολόγιο, στις 12 Σεπτεμβρίου 2007, αναφέρεται το όνομα (και το κινητό τηλέφωνο) του Ροβ. Σπυρόπουλου Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου αναφέρεται σημείωση με το όνομα του Λ. Ζαγορίτη, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007 - Στο ίδιο ημερολόγιο, στις 12 Σεπτεμβρίου 2007, αναφέρεται το όνομα (και το κινητό τηλέφωνο) του Ροβ. Σπυρόπουλου Να σημειωθεί ότι στον κρίσιμο αυτό πολιτικό χρόνο ήταν απολύτως σαφής ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ως προς τη διαχείριση χρήματος της Siemens για χορηγίες σε ελληνικά κόμματα, αλλά είχε βουίξει ο τόπος και για τις μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους (σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, υπουργεία κ.α.) που υπέγραφαν χρυσοφόρες συμβάσεις.

Στο Μόναχο, οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens είχαν προφυλακιστεί από τον Νοέμβριο του 2006, έχοντας προβεί σε αποκαλύψεις και για την Ελλάδα, ο διεθνής Τύπος βοούσε και ο εισαγγελέας Παν. Αθανασίου είχε ήδη στα χέρια του τις απολογίες τους.

Ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε ήδη κληθεί (σε ανωμοτί κατάθεση) από τον εισαγγελέα για τη σύμβαση του C4Ι (σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων), ενώ είχε ανοίξει και το κεφάλαιο των μιζών που είχαν συναρτηθεί με την προγραμματική συμφωνία 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens.

Την ίδια περίοδο η μητρική Siemens, που επιχειρούσε να πετύχει ένα συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές (επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπουργείο Δικαιοσύνης), είχε δρομολογήσει εσωτερικό έλεγχο ορίζοντας την Debevoise & Plimpton (D&Ρ) με εντολή να ερευνήσει και την ελληνική θυγατρική.

Ολα αυτά είναι γνωστά. Γράφονται παντού. Ωστόσο δύο κορυφαία πολιτικά στελέχη επικοινωνούν με τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Γιατί άραγε;

Κατά διαβολική σύμπτωση, στην ίδια σελίδα του ημερολογίου (σημειώσεων) του Μ. Χριστοφοράκου, που περιλαμβάνεται η επαφή με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποτυπώνεται σε σημείωση για τις 5/9/2007 και η έλευση της D&Ρ για τον έλεγχο που ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος καθυστερούσε, επικαλούμενος την προστασία προσωπικών δεδομένων και βάζοντας μπροστά γνωμοδοτήσεις αλλά και την αρμόδια Αρχή.

Η Σιούτη

Ειδικότερα το γραφείο του τον ενημερώνει: «Seeger (πρόκειται για τον Κάρολο Σίγκερ της D&Ρ) προτείνει Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου να 'ρθει εδώ Ελλάδα για ραντεβού (Μήτρου, Σιούτη, Seeger, Ταλεδάκη). Η Σιούτη (πρόκειται για τη Γλυκερία Σιούτη, σημερινή νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου) προτείνει να γίνει η συνάντηση στο γραφείο Ταλεδάκη» (δικηγόρο της Siemens). Οπως έχει ήδη αποκαλυφθεί από το «Πρώτο Θέμα», η κ. Γλυκερία Σιούτη μετείχε στην ομάδα των νομικών (γραφείο Φλογαΐτη) που συνέταξε τη γνωμοδότηση-ανάχωμα στις έρευνες για το ελληνικό μαύρο ταμείο της Siemens. Αυτή χρησιμοποιήθηκε και ενώπιον της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία είχε προστρέξει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για να αντιμετωπίσει τους ελεγκτές.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Αρνούνται τις επαφές με το Χριστοφοράκο Ζαγορίτης- Σπυρόπουλος
Συναίνεση με ανταλλαγή πυρών στη συζήτηση για SIEMENS
Μιχαλολιάκος: Τιμώ τον Καραμανλή, αλλά...
Σπάει στα δύο η δικογραφία