Έντυπη Έκδοση

Μιχαλολιάκος: Τιμώ τον Καραμανλή, αλλά...

Τριβές στη Ν.Δ. εξακολουθεί να προκαλεί η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο, καθώς ορισμένοι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ άλλοι τον υπερασπίζονται.

Ο ίδιος εκδηλώνει την ενόχλησή του. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, εκ των βασικών υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη της ηγεσίας, αν και αποκλείει προσωπική εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της SIEMENS, ζητεί εξηγήσεις για την αποστολή της επιστολής και αφήνει υπονοούμενα για συνεργάτες του. «Ο Κώστας Καραμανλής έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι υπεράνω κάθε υποψίας για χρηματισμό, είτε για τον εαυτό του είτε για το κόμμα, μέσω συναλλαγών. Ομως, επειδή το κλίμα είναι τέτοιο, η υπόθεση της SIEMENS πρέπει να φωτιστεί πλήρως και αυτή η επιστολή χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων», είπε ο βουλευτής στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 98,4». Και σε άλλη συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, συμπλήρωσε: «Τιμώ και σέβομαι τον κ. Καραμανλή, τον οποίο θεωρώ υπεράνω υποψίας για χρηματισμό. Δεν έχω, όμως, καμία υποχρέωση να εμπιστεύομαι και να τιμώ όσους επέλεξε και πρόδωσαν τη δική του εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη της παράταξης».

Κι άλλα στελέχη

Να διερευνηθεί το θέμα ζήτησε ο πρώην υπουργός Γερ. Γιακουμάτος. Και ο τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ. Γ. Κασαπίδης είπε ότι η αποστολή της επιστολής φανερώνει ότι κάποια «ιδιαίτερη σχέση» είχε η Ν.Δ. με τη SIEMENS. Τον κ. Καραμανλή υπερασπίστηκε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος διείδε «μια προσπάθεια να συνδεθεί ο πρώην πρωθυπουργός με την υπόθεση της SIEMENS», χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». Και ο πρώην βουλευτής Γ. Μανώλης είπε ότι δεν ζητεί διευκρινίσεις, επειδή ο τρόπος που είναι γραμμένη η επιστολή τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι «έχει σταλεί σε πολλούς». Μάλιστα, υποστήριξε ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις «τις περισσότερες φορές ο πρόεδρος δεν γνωρίζει». Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού, όπως προκύπτει από όσα έλεγαν συνεργάτες του: «Ολα έχουν εξηγηθεί με σαφή τρόπο. Κάποιοι επιμένουν να συντηρούν ένα θέμα που δεν υπάρχει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Προεκλογικά νταραβέρια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με Χριστοφοράκο