Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ: ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μέσω δηλώσεων διάλογος για συνέδριο

Με τα στελέχη του ΣΥΝ να τοποθετούνται ανάλογα με την οπτική τους στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, στο εάν θα πρέπει να γίνει ή όχι συνέδριο του κόμματος την άνοιξη, συνεχίστηκε μέσω δηλώσεων χθες ο «διάλογος» εντός του κόμματος της Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», υπεραμύνθηκε της ανάγκης διεξαγωγής συνεδρίου. Ο ίδιος υπαινίχθηκε ότι κάποιοι προσπαθούν να αποδομήσουν τον ΣΥΝ και εξήγησε: «Η άρνηση του συνεδρίου συνιστά στην ουσία υποτίμηση των διαθέσεων των αντικειμενικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που προέρχεται από την Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, σε δηλώσεις που έκανε δεν αποσαφήνισε τη στάση που θα τηρήσει το Σαββατοκύριακο, οπότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του κόμματος. «Αν διαπιστώσω ότι, παρά τα λεγόμενα, βαδίζουμε με το κλίμα που επικρατεί, σε ένα συνέδριο εσωστρέφειας, μάχης μηχανισμών, διαλόγου κωφών, αντιπαράθεσης ομάδων και κλικών, δεν θα ήθελα να συμμεριστώ την ευθύνη για την οργάνωσή του», είπε επιφυλασσόμενος να πει την άποψή του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ και της τάσης των Ανανεωτικών, χαρακτήρισε «διχαστικό και επικίνδυνο» ότι «ο πρόεδρος αντί να εντοπίσει τα προβλήματα στις σχέσεις ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να θέσει τη διαχωριστική γραμμή εντός του ΣΥΝ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝ