Έντυπη Έκδοση

ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Εξοδος προς την κοινωνία

Η λύση στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις διαμάχες για το αν θα γίνει συνέδριο, είναι μια θετική πολιτική πρωτοβουλία και έξοδος προς την κοινωνία, όπως η πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να μην εφαρμοστεί το σύμφωνο σταθερότητας στην Ελλάδα, δήλωσε χθες το βράδυ ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του περιοδικού «ΕΝΕΚΕΝ», στη Θεσσαλονίκη.

«Σκεφτείτε μόνο μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΝ, φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στην κοινωνία, να ζητάν υπογραφή για το δημοψήφισμα και να εξηγούν τις θέσεις της Αριστεράς», είπε ο Αλ. Αλαβάνος.

Και συνέχισε: «Μια δυναμική εμφάνιση της Αριστεράς με το αίτημα για δημοψήφισμα μπορεί να αναδειχθεί σε θέμα που αφορά όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά».

Ο Αλ. Αλαβάνος επισήμανε πως «οι αντιδράσεις ενάντια στις κινητοποιήσεις των αγροτών «είναι σαφής προειδοποίηση για το ενδεχόμενο συγκρούσεων ανάμεσα σε διαφορετικές δυνάμεις».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Αριστερά έχει άμεσο χρέος να αντιπαραθέσει μια γραμμή ενοποίησης των αγώνων, συμμαχίας, συμπόρευσης και αλληλεγγύης απέναντι στην τακτική κυβέρνησης και συστήματος να οξύνουν αντιθέσεις μεταξύ τάξεων και πολιτών.

Τέλος, άφησε και μια αιχμή για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, λέγοντας ότι μια φορά τη βδομάδα τον εγκαλεί, με φιλικό τρόπο, ότι δεν γίνεται πολιτική με παρουσιάσεις βιβλίων ποίησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ