Έντυπη Έκδοση

Παράξενη αυτοκτονία του επικεφαλής ασφάλειας

Η έκπληξη με τη μορφή ενός μεγάλου ανακατέματος με πολλά ερωτηματικά ήλθε από εκεί που δεν όφειλε, στην κόψη του ξυραφιού, πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, όταν ο επικεφαλής ασφάλειας υψηλών προσώπων του Φόρουμ βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Ο 61 ετών Μάρκους Ράινχαρντ, βετεράνος αστυνομικός του καντονίου Γκραουμπίντεν αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις Αρχές, που όμως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Είναι φυσικό το θέμα της ασφάλειας να θεωρείται μεγίστης σημασίας και ταυτόχρονα ένας μεγάλος πονοκέφαλος, αφού στο Φόρουμ μετέχουν τουλάχιστον 2.500 προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Επίσης με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η ετήσια σύνοδος στο Νταβός έχει αποκτήσει μεγάλη σπουδαιότητα, ελκύει κατ' επέκταση πολλούς ακτιβιστές. Τη θέση του ανέλαβε ο δεύτερος τη τάξει Μαρσέλ Σούτερ, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το ότι η επιχείρηση προστασίας των υψηλών προσώπων δεν θα επηρεαστεί.

Παράλληλα, όμως, ξεκίνησε αμέσως έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του Ράινχαρντ, ενώ δεν αναφέρθηκε το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο βρέθηκε η σορός του. Ταυτόχρονα, από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας διατυπώθηκαν κάποιες ενστάσεις για το κατά πόσο πρέπει να επανεξεταστεί το σύστημα ασφάλειας του Φόρουμ και να υπάρχει παρέμβαση διεθνών οργανισμών και υπηρεσιών ασφάλειας.

Η ελβετική κυβέρνηση, μπορεί, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, να κινητοποιήσει μέχρι και 5.000 Ελβετούς στρατιώτες για την προστασία του Νταβός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς διασκέψεις