Έντυπη Έκδοση

Η Αϊτή, ο ξάδελφος Ζακά κι ένα βραβείο

Μπορεί ο Σωτήρης Δανέζης να βρίσκεται στην Αϊτή ετοιμάζοντας ακόμα μία «Εμπόλεμη ζώνη», αλλά το ΜΕΓΚΑ απόψε (23.30) μεταδίδει σε επανάληψη το προηγούμενο ντοκιμαντέρ που είχε δημιουργήσει πριν από ενάμιση χρόνο στη χώρα που ισοπεδώθηκε πριν από λίγες μέρες από τα Ρίχτερ του Εγκέλαδου.

Πρόκειται για την «Εμπόλεμη ζώνη» που δημιούργησε στην Αϊτή με τίτλο «Ο ξάδελφος Ζακά». Καταγράφει την κατάσταση στη χώρα το 2008 και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση της οικογένειας Τουσέντ, που όπως όλοι οι Αϊτινοί τρώνε λιγότερο από τρία γεύματα την εβδομάδα και ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά καθώς έχουν να μεγαλώσουν δύο παιδιά. Στο σκουπιδότοπο του Πορτ-ο-Πρενς εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά περιμένουν αυτοσχέδια απορριμματοφόρα για να χωθούν μέχρι το γόνατο σε «φρέσκα» σκουπίδια προσπαθώντας να εντοπίσουν ανακυκλώσιμα υλικά. Πίνουν τα μισοτελειωμένα αναψυκτικά και βάζουν στις τσέπες ό,τι θεωρούν αρκετά καθαρό για να φαγωθεί αργότερα.

Χθες, πάντως, σε εκδήλωσή της για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής βράβευσε τον Σωτήρη Δανέζη για την προσφορά του στον άνθρωπο μέσα από τις εκπομπές του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)