Έντυπη Έκδοση

Σε απεργιακή τροχιά και οι Πορτογάλοι δημ. υπάλληλοι

Επί ποδός κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι Πορτογάλοι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά το πάγωμα που ανακοίνωσε στους μισθούς τους προχθές η κυβέρνηση, καταθέτοντας τον νέο προϋπολογισμό.

«Είναι ντροπή που η κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους για τη μείωση του ελλείμματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συνδικαλίστρια Ανα Αβόιλα, συντονίστρια του κοινού μετώπου των συνδικάτων της δημόσιας διοίκησης.

Η κύρια συνδικαλιστική ομοσπονδία του δημόσιου τομέα, που είχε ήδη προγραμματίσει να βγει στους δρόμους στις 5 Φεβρουαρίου με κεντρικό αίτημα τη διεκδίκηση «αξιοπρεπών μισθών», χαρακτήρισε τα μέτρα «επίθεση στα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων». «Περιμένουμε ότι θα βγουν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους επειδή είναι αγανακτισμένοι», δήλωσε η Αβόιλα.

Στο τέλος του 2009, υπήρχαν στην Πορτογαλία περίπου 675.000 δημόσιοι υπάλληλοι, 73.000 λιγότεροι σε σχέση με το 2005. Τα προσεχή τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση προβλέπει να συνεχιστεί η μείωση του εργατικού δυναμικού στον δημόσιο τομέα κατά 7,5% έως 10%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πορτογαλία