Έντυπη Έκδοση

«Λουκέτο» 2 εβδομάδων στη Fiat

Ολα τα εργοστάσιά της στην Ιταλία κλείνει για δύο εβδομάδες η Fiat, καθώς φοβάται δραματική συρρίκνωση των πωλήσεών της αν δεν ανανεωθεί η κρατική επιδότηση της αγοράς αυτοκινήτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAAB Για-Ακε Τζόνσον ανακοινώνει στους δημοσιογράφους την πώληση της σουηδικής SAAB στην ολλανδική αυτοκινητοβιομη-χανία πολυτελών αυτοκινήτων Spyker Ο διευθύνων σύμβουλος της SAAB Για-Ακε Τζόνσον ανακοινώνει στους δημοσιογράφους την πώληση της σουηδικής SAAB στην ολλανδική αυτοκινητοβιομη-χανία πολυτελών αυτοκινήτων Spyker Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Σέρτζιο Μαρτσιόνε, προέβλεψε χθες πτώση των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων φέτος κατά 16% αν δεν ανανεωθούν οι περσινές πολιτικές στήριξης της αγοράς. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία έφτασαν πέρυσι τα 2.518.000 οχήματα, στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2008, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μειώθηκαν μόλις κατά 1,6%. Απέφυγαν μια μεγαλύτερη πτώση χάρη στα επιδοτούμενα προγράμματα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων που υιοθέτησαν τόσο η ιταλική όσο και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της γηραιάς ηπείρου.

Με τη χθεσινή της απόφαση η διοίκηση της Fiat κόβει την παραγωγή για κάποιο διάστημα και προσπαθεί να αποφύγει πολυδάπανη αύξηση των στοκ της σε περίοδο χαμηλότερης ζήτησης, πιέζοντας παράλληλα την ιταλική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανανέωση των μέτρων στήριξης της αγοράς.

Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας, Κλάουντιο Σκάτζολα, υποστηρίζει ωστόσο ότι τα κρατικά κίνητρα αποτελούν ναρκωτικό που μακροπρόθεσμα αποσταθεροποιεί την αγορά αυτοκινήτου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων