Ηλεκτρονική Έκδοση

«Δεν διέγραψε το ΠΑΣΟΚ τα 5,5 δις της Ακρόπολης» λέει ο Φ. Σαχινίδης

Αναμένεται και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρόστιμο των 5,5 δις ευρώ στην «Ακρόπολη Χρηματιστηριακή» δεν διαγράφτηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπήρξε διαγραφή χρέους» υποστηρίζει ο Αντώνης Μπέζας.

Ο υφυπουργός, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του Αντένα, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και ταυτόχρονα και στο Εσωτερικών. "Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει την διερεύνηση της υπόθεσης" σημείωσε ο κ. Σαχινίδης, τονίζοντας ότι θα διερευνηθούν και οι πολιτικές ευθύνες.

 Ο Αστέριος Ροντούλης διερωτήθηκε στη Βουλή πώς γίνεται η Πολιτεία, η οποία έχει μια συνέχεια μέσω των κυβερνήσεων, να βρίσκει και να διαγράφει 5,5 δις ευρώ και να "μην βρίσκει φράγκο για ανθρώπους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επικαλούμενη νόμους και παραθυράκια".

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία διαγραφή χρέους της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή από την κυβέρνηση της ΝΔ και έκανε λόγο για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια διαγραφή, δεν μπορεί να γίνει ούτε από προϊστάμενο υπηρεσίας, ούτε από υπουργό, παρά μόνο δια νόμου «και τέτοιος νόμος δεν έχει ψηφιστεί», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ποσό αυτό είναι απαιτητό από την Πολιτεία και ότι η υπόθεση εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση των ομολόγων
Για το ίδιο θέμα
Είχαν διαγράψει πρόστιμο 5,5 δισ. στην «Ακρόπολις»