Ηλεκτρονική Έκδοση

Τι αναφέρει για τη διαγραφή του προστίμου - μαμούθ των 5,5 δισ. ευρώ

H επίσημη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών για την «Ακρόπολις»

Ανακοίνωση για την υπόθεση διαγραφής του προστίμου που είχε επιβληθεί στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα όσα διεξήχθησαν χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Ανακοίνωση για την υπόθεση διαγραφής προστίμου της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.»:

Κατά την  χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, του έτους 2008, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Κουσελάς, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο οφειλέτης, στον οποίο αναφέρεται η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σελίδα 17, «του οποίου με απόφαση (2/08/10.4.2008) του Προϊστάμενου ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διαγράφηκαν πρόστιμα ύψους 5.511.351.867 ευρώ». Το ίδιο ερώτημα έθεσαν και βουλευτές άλλων παρατάξεων.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης, απάντησε, ότι ο οφειλέτης είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον αρμόδιο Οικονομικό Επιθεωρητή.
Ο κ. Σαχινίδης επιφυλάχθηκε να ενημερώσει το Σώμα αναλυτικά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Για το ίδιο θέμα
Είχαν διαγράψει πρόστιμο 5,5 δισ. στην «Ακρόπολις»